ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dar gelirli aileler arsalarına kavuştu

Dar gelirli aileler arsalarına kavuştu
YAYINLAMA: 29 Aralık 2022 / 11.22
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2022 / 11.22
Büyükşehir belediyesinin, düşük gelirli aileleri konut sahibi yapmayı amaçladığı Taşlıca-Yeşilkent sosyal konut projesi kapsamında, 767 aile noter huzurunda kura yöntemi ile arsa sahibi oldu.

Kamil Ocak kapalı spor salonunda Büyükşehir belediyesi tarafından 750 parsel arsanın noter huzurunda kura ile hak sahiplerine verilmesi için düzenlenen törende konuşan Büyükşehir belediyesi genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, dar gelirli ve gayrimenkulü olmayanları konut sahibi yapmak için 1999 yılında bir proje başlattıklarını hatırlattı.

Taşlıca sosyal konut projesi birinci etap inşaatına devam ettiğini, ikinci etapta ise 340 kişinin arsa sahibi olduğunu, bugün ise üçüncü etap arsalarının kura çekimlerinin yapıldığını kaydeden Sofuoğlu, şöyle konuştu: “Bu projeyle 843 kişiye arsa tahsili yaptık. İkinci etapta ise 340 kişi arsa sahibi oldu. Taşlıca sosyal konut projesi çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir belediyesi tarafından tahsis edilen arsalardan 600’ünde inşaat devam ediyor. 35 konut ise tamamlanarak hak sahibi vatandaşlar tarafından bitirildi.”

Sofuoğlu, 400 arsanın, sahipleri tarafından inşaatına başlanamadığını, ancak en kısa zamanda inşaat çalışmalarının başlayacağını belirterek, şöyle devam etti: “Proje alanında bulunan bir grup arsanın imara açılması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Burada, her biri 104 ile 200 metre karelik 767 arsa üretildi. Bu arsaları dar gelirli vatandaşlara verilmesi için müracaatlar neticesinde 2441 başvuru yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekimleri sonrası 767 arsanın talipleri belirlenecek, iki yılda inşaatlarına başlanmak kaydıyla tapularını vereceğiz.”

Daha sonra üçüncü etap arsa dağıtımından faydalanmak için 2440 kişinin kura çekimine geçildi. Arife Koca ve Ahmet Bulut isimli iştirakçiler adına kura çeken Genel Sekreter Sofuoğlu, kuradan isim boş çıkınca yetkililere, iştirakçilerin kurayı kendi elleriyle çekmesi talimatını verdi.

Büyük umutlarla geldiği kura çekiminden eli boş dönen Arife Koca, “Benim şansım yok. Genel Sekreter benim adıma kura çekti, yine şans yüzüme gülmedi. Ne yapalım, kısmet değilmiş” diye şansızlığını dile getirdi.

Kura sonunda arsa almaya hak kazananlar, en geç iki yıl içinde belediye tarafından belirlenen projeye uygun olarak inşaata başlayacak, hak sahipleri 10 ay eşit taksitle 1 milyar TL ücret ödeyecekler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *