ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Damaklara yeni bir lezzet: Deve kuşu

Damaklara yeni bir lezzet: Deve kuşu
YAYINLAMA: 12 Ekim 2022 / 12.37
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2022 / 12.37
Gaziantep’te ilk kez Devekuşu eti satışa sunuldu.

Başak tavukçuluk tarafından satışa sunulan ve Avrupa mutfağının vazgeçilmez ürünü olan Devekuşu etinin , Türk mutfağına hızlı bir giriş yapacağı benziyor.

Türk mutfağına Gaziantep’ten giren Devekuşu eti, kolestrol ve kalp damar tıkanıklığı bulunan hastalarının bile rahatlıkla tüketeceği yeni bir lezzet. Başak tavukçuluk tarafından İnönü Caddesine getirilen Devekuşu özellikle çocukların ilgi odağı oldu. Tombul yapısı, uzun boynu ile çevresindekileri şaşkınlıkla izleyen Devekuşu, yeni bir sektörün hammaddesi olacağından habersizdir. Devekuşu etinin %100 kırmızı et özelliğine sahip olduğunu söyleyen Başak tavukçuluk işletme sahibi Abdullah Başak, “Kendine has tadı olan, Avrupa ülkelerinde ve Amerika’nın vazgeçemediği bir sektör. Kandaki kolestrol seviyesinin yükselmesi durumunda tüketilmesinde sakınca olan kırmızı, kolestrol oranı bakımından oldukça düşük, sindirim ve fayda açısından yüksek değerlere sahip. Protein bakımından da oldukça zengin olması göz ardı edilmemeli” şeklinde konuştu.

 Kırmızı etin tüketildiği tüm yemeklerde rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Başak, “Yapısal özelliklerine bakıldığında kolestrol hastalarının rahatlıkla yiyebileceğin görülür. Sindirimi tavuk etinden daha rahat, protein bakımından daha yüksektir. Önümüzdeki günlerde restoranların ve otellerin lütfen hızlı bir giriş yapacak. Bizim gerçek hedefimiz ise, közde piliçte olduğu gibi evlere girebilmek ve mutfak kültürümüzün gelişimine katkıda bulunmak” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *