ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

‘Daha çok ihracat için’ neler yapılması gerektiği görüşüldü

‘Daha çok ihracat için’ neler yapılması gerektiği görüşüldü
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2021 / 13.12
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2021 / 13.12
Mersin İhracatçılar Birliği genel sekreterinin izahatı dinlendi

Ticaret Odası toplantı salonunda ihracatla ilgili bir toplantı yapıldı. Mersin İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri A. Latifaoğlu başkanlığında sabahleyin yapılan toplantıda hububat ihracatı üzerinde duruldu. Öğleden sonra yapılan toplantıda ise hayvan ihracatı konusu ele alındı, öğleden sonra yapılan toplantıya Vali Fikret Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati İkizoğlu, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ve ihracatçılar katıldı.

Ali Latifaoğlu verdiği bilgide: “Hayvan ihracatı olduğu sürece sorunlar ortaya çıkacaktır. İhracat olmayınca sorun olmaz. Yurt dışındaki temaslarımızda ihracatımız için ticaret ataşelerimiz, hatta sefirlerimiz canla başla çalışıyorlar. Arap ülkelerime yaptığımız ihracatlarla, diğer ülkeleri buralardan sildik. Şimdi yüzde 70 - 80 ihracatı bizler yapıyoruz. Buna rağmen dikkatli olmazsak bu pazarları ellimizden kaçırabiliriz. Sorunları biz ihracatçılar yaratıyoruz. Devlet sorunlara çözüm getirmeye çalışıyor. Arap ülkelerinde Türk koyunları ve taze eti beğeniliyor. Bu pazarları ele geçirmek için Arjantin, Romanya ve Bulgaristan devamlı çalışıyor. Onların, tonu 1700 liradan hayvan satışları reddedilerek bizim 2500 dolarlık fiyatımız geçerli oluyor.

Bazı firmalar ikili anlaşmalar yaparak dış ticareti kapıyor. Bu da zararımıza yol açıyor. Amaç bu değil, toplu hayvan ihracatıdır. İhracatçıların sorunlarının başında nakliye problemi, suyu bulunan yerlerde beslenme istasyonu kurularak hayvan zayiatının önlenmesi ve milletlerarası temaslarıdır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *