ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Dağ başına atılmış gibi kendi hallerine bırakılan KÜSGEM’de PTT şubesi yok, emniyet karakolu yok, yollar çamur deryasından geçilmiyor  

Dağ başına atılmış gibi kendi hallerine bırakılan KÜSGEM’de PTT şubesi yok, emniyet karakolu yok, yollar çamur deryasından geçilmiyor  
YAYINLAMA: 30 Ağustos 2020 / 17.53
GÜNCELLEME: 30 Ağustos 2020 / 17.53
Bir dokun, bin ah işit…

Nizip yolu üzerindeki Küçük Sanayi Geliştirme Merkezi KÜSGEM adeta terkedilmiş durumda. KÜSGEM de çalışanların sorunlarıyla ilgilenen yok. Bir dokun bin ah... Dinle burada çalı şanlardan. Kimileri kamyonların çamura saplanıp bura ya girememesinden, yolların bozukluğundan, kimisi elektrik sorunundan, kimisi parçalanan kanalizasyondan, kimisi PTT şubesinin burada açılmamış olmasından ve emniyet karakolu bulun mamasından yakınıyor.

Daha önceleri de bildirdiğimiz gibi KÜSGEM'in 22 kilometrelik yolunun yapılması için çeşitli atılmalar yapıldı. İller Bankası yolu kendilerinin yaptıracağını bildirdi. Bir süre sonra vazgeçildi. Belediye KÜSGEM' in yollarını yapmak istedi yalnız 170 milyon liranın İller Bankası tarafından kendilerine verilmesi gerektiğini, aksi takdirde yolu yapamayacağını açıkladı. Bu durumda da 40 fabrikanın çalıştığı ve Gaziantep için övünülecek işler başaran küçük sanayi erbabı perişan oldu. Ampul fabrikasından, yürüyen merdivene, un fabrikası makinalarından, elektronik cihazların yapımına kadar çok çeşitli alanlarda üstün başarılar sağlayan sanatkârlar devlet yardımı beklerken sorunları üst üste kambur gibi bindi. Kış bastırdı ulaşım sorunu, haberleşme sorunu hepsi KÜSGEM'de.

İlgililerin KÜSGEM sorununa derhal eğilerek çözüm getirmesi isteniyor. Türkiye’ de varlıkları ve yaptıklarıyla övündüğümüz sanatkarlarımızı yardımsız, tek başlarına bırakmak günah olur.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *