ANASAYFA arrow right Teknoloji

2016’da, akredite bir nano teknoloji laboratuarı yapılacak

2016’da, akredite bir nano teknoloji laboratuarı yapılacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.36
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.36
Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Teknopark bünyesinde, Avrupa Birliği ve Türkiye
Gıda sektörünün öncü firmalarıyla buluştular
Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Teknopark bünyesinde, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortak finanse edilen Gaziantep Teknoparkın Araştırma ve Teknolojik Altyapısını geliştirilmesi projesi kapsamında gerçekleştirilen, “Teknoloji İşbirliği Geliştirme Toplantısı” Gaziantep Gıda sektörünün öncü firmalarıyla Dedeman Otel Helen Toplantı Salonunda gerçekleşti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Teknopark Genel Müdürü Dr. Deniz Vuruşan, Gaziantep Teknopark olarak yaklaşık 15 gün önce fikir geliştirme toplantıları serüvenine başladıklarını söyledi. Dr. Vuruşan, “İlk toplantıyı halı sektörünün temsilcileriyle yapmıştık. Bu toplantıları yaparak somut çıktılar ve hedefler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Gaziantep için önemli olan 8 sektör belirledik. Bugün Gaziantep için önemli bir sektör olan gıda sektörünün ilgili tarafları ve paydaşlarıyla fikir geliştirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Çok değerli katılımcılarımız ve toplantıda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Teknopark’ta yürüyen AB projesi adına uzmanlık çalışmaları yapan Serap Özpolat Çete,“Bugün birlikte toplanmamıza neden olan projemiz, Gaziantep Teknoparkın Araştırma ve Teknolojik Altyapısının Geliştirilmesi projesi yani bir “IPA projesi.” Bu proje kapsamında 2016 yılında akredite bir nano- teknoloji laboratuarı ve mekanik prototip üretecek bir laboratuar yapacağız. Bu laboratuarlar bölgede tek diyebilirim. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Bunun yanında şu ana kadar tüm paydaşlarımız ve sektör temsilcileriyle Dünya’dan Teknopark örneklerini dile getirmeye, anlatmaya çalıştık.

Türkiye’nin AR-GE ve İnovasyon haritasında Gaziantep’in yerini tartıştık. Gaziantep Teknopark vizyonunu belirlemek için grup çalışmaları ve toplantıları yaptık. Bu proje kapsamında KOBİ’lere anket çalışması yapıldı. KOBİ’lerin AR-GE alt yapısını belirlemek ve mevcut resmini çekmek üzere yapılan ankete 300 firma katıldı. Eğitimlerimiz devam etmekte. Bugüne kadar 19 eğitim düzenlenip, proje bitimine kadar 23 farklı eğitim daha yapılacaktır. Yine proje kapsamında teknoloji platformu ve seminerler yapılacak. İlkini halıcılık sektöründe yaptığımız bugün ise ikincisini düzenlediğimiz gıda sektörüyle birlikte 8 farklı sektörde çalıştaylarımız devam edecektir ” dedi.

Lidersan firmasının Teknoloji Yolculuğunu anlatan Gıda Mühendisi Şeref Yaşar, ” Bu çalıştayda katma değerimiz olursa ne mutlu bize. Ticaret yapan, ticareti sanayiye dönüştüren firmalarız. Lidersan’ın da içinde bulunduğu Altunkaya firması olarak 1980 yılında kurulan bir firmayız. 1999 yılında Altunkaya Şirketler Grubu olarak çalışmalarımıza devam ettik. Yaklaşık 1500 üzeri çalışan ile katma değer sağlamaya çalışıyoruz. Sahip olduğumuz markalar ile global pazarlar da sürdürülebilir bir şekilde rekabetçi olmak ve pazar payımızı artırmak çabasındayız.

2006 yılında ise bugün en çok bahsedeceğimiz Lidersan firmasını faaliyete geçirdik” dedi. Gıda, Enerji, Sağlık, Taşımacılık vb. faaliyet gösterdikleri alanlarda 56 ülkeye ihracat yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Yaşar, “ Geçen yıl inovasyon haftasında başlayan işbirliği görüşmeleriyle Gaziantep Teknopark TargeT Teknoloji Transfer Ofisiyle ortak proje çalışmalarına başladık. Kalite sistemlerinin oluşturulması için AR-GE birimlerinin kurulmasına karar verdik. İyileştirme çalışmaları ve inovasyon ekipleri kurduk. TargeT Teknoloji Transfer Ofisiyle TEYDEB-1501 projemiz devam ediyor. Öncelikle TargeT Ekibi ve Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Medeni Maskan Hocamıza teşekkürlerimizi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Gıda sektörünün büyüklüğünü dile getiren Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Gökmen ise Türkiye ve Dünya’da gıda sektörünü ve gıda sektöründeki eğilimlerle ilgili sunumlarıyla katkıda bulundu. Toplantı katılımcıların karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.
Proje Uzmanı Funda Suran Moderatörlüğünde, gıda sanayinde AR-GE ve inovasyonun konuşulduğu toplantıya GAÜN Rektör Yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Gökmen, Gaziantep Teknopark Genel Müdürü Dr. Deniz Vuruşkan, Teknopark Uzmanları Serap Özpolat Çete ve Onur Akar, TargeT Teknoloji Ofisi AR-GE ve Yenilik Uzmanları Başar Kılıçparlar, Dr. Fatih Balcı, TargeT TTO Halkla İlişkiler Uzmanı Gamze Erden, Proje Uzmanı Buğra Barlas, Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileriyle, Gaziantep Gıda sektörünün öncü firmaları, Oba Makarna, Lidersan, Zer yağ, Beşler Grup, Şölen Çikolata, Pamyağ, Simaş Bulgur, Tiryaki Grup gibi firmaların AR-GE uzmanları ve temsilcileri katıldı.İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *