ANASAYFA arrow right Güncel

Çürük yumurtalar yüzünden esnafın genelini hırsızlıkla itham etmesinler

Çürük yumurtalar yüzünden esnafın genelini hırsızlıkla itham etmesinler
YAYINLAMA: 12 Mayıs 2022 / 20.58
GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2022 / 20.58
Gazikent Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Ahmet Necati Sarı, sektörün so-runlarını gazetemize anlattı

Başkan Sarı, sektörün birçok sorunu bulunduğunun altını çizdi. “Çalınan mallar hurdacılar tarafından alınıyor diyerek hırsızlık ile itham ediyorlar. Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de çürük yumurtalar vardır, ancak esnafın genelinde hırsızlık malların alınmaması yönünde bir hassasiyeti var. Dolayısıyla çürük yumurtalar yüzünden esnafın genelini hırsızlıkla itham etmesinler” dedi. 

Emniyet güçleri hırsızlığı önleyici tedbirler alsın, zan altında kalmayalım

“Çalıntı ürünleri kesinlikle almıyoruz. Emniyet güçleri hırsızlığı önleyici tedbirler alsın, zan altında kalmayalım” diyen Sarı, “Hurdaları alırken karşılığında ikinci el hurda alım formu dolduruyoruz. Bu forma kişinin tüm kimlik bilgilerini yazıyoruz. Bu şekilde işimizi sağlam yapmaya çalışıyoruz. Dışarıdan hurdacı olarak görülebilir, lakin iş yeri açmak birçok belge alıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir kooperatif sürecimiz olacak. Eğer kooperatif işimiz olursa ve yeni yerimize geçersek o zaman daha güzel şartlarda çalışırız” açıklamasında bulundu.

Bizi rahat bıraksınlar, çalışmamıza engel olmasınlar

Sektörün ekonomiye büyük katkı sağladığını ifade eden Sarı, “Hurdaların geri dönüşüm ile yeniden kazandırılmasıyla dışa bağımlı olmaktan kurtuluyorsunuz, dışarıya döviz çıkmıyor. Çöpe atılan plastikleri, metal atıkları gibi birçok şeyi geri dönüşümle yeniden kullanılmasını sağlıyoruz. Avrupa’da bu işi yapanlara devlet iyi teşvikler veriyor, biz teşvik istemiyoruz. Bizi rahat bıraksınlar, çalışmamıza engel olmasınlar yeter” şeklinde konuştu.

Şehrimizde bu sektörden 60 bin kişi evine ekmek götürüyor

Sarı, “Şehrimizde bu sektörden 60 bin kişi evine ekmek götürüyor. Derneğimize kayıtlı 300 üyemiz bulunurken, 1000’e yakında kayıt dışı olan var. Dernek olarak kayıt dışı ile etkin mücadele etme şansımız ve yetkimiz bulunmuyor. Sadece tutanak tutup ilgili kurumlara iletiyoruz. Kayıt altındakiler denetlenirken, kayıt dışı çalışanlar hiçbir şekilde denetlenmiyor. Bu kişiler hırsızlık ürün aldıkları tespit edildiğinde, dükkânı kapatıp başka yerde açıyor, biz öyle değiliz. Adresimiz belli, maliye kaydımız var, vergi mükellefiyiz” diye belirtti.

Kimden ürün alıp almayacağımızı şaşırdık

Mesleğe hırsız gözüyle bakılmasının çok yanlış olduğunu sözlerine ekleyen Gazikent Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Ahmet Necati Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bize hırsız gözüyle bakmasınlar. Sektörümüzde çürük yumurta vardır, bunlar temizlenebilir. Ürün alım-satımında baskılarla karşılaşıyoruz, neredeyse alım-satmayı bırakacak duruma geldik. Çünkü kimden alıp-almayacağımızı şaşırdık.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *