ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cumhuriyetin ilanı kolay olmadı

Cumhuriyetin ilanı kolay olmadı
YAYINLAMA: 22 Şubat 2023 / 18.32
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2023 / 18.32
Cumhuriyetin 80. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile düzenlenen resepsiyonda üzerinde “Türkiye Cumhuriyeti’nin sekseninci yılı” yazılı kırmızı-beyaz pasta kesildi.

Cumhuriyetin 80. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile Gaziantep Polis okulunda düzenlenen resepsiyona çok sayıda davetli katıldı.

Tarih boyunca daima hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Türk milletinin, kendisini esir etmek, vatanını parçalamak isteyen düşmanlarına karşı gösterdiği büyük kahramanlık sayesinde Kurtuluş Savaşını kazandığı belirtildi.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 80 yıl önce kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşayacağı ifade edilirken “Cumhuriyetin ilanı kolay olmadı. Bugün tarihi şan ve şerefle dolu, tarih sahnesine çıktığı günden beri kahramanlıkları destanlaşarak dilden dile aktarılan bir milletin, işgale uğramış vatan topraklarını aziz kanlarıyla sulayarak yeniden var oluşun, Türk milletinin en büyük günü olan cumhuriyetimizin kuruluşunun 80. yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Türkiye 80 yıllık süreçte dünyanın ve çevre ülkelerin olağanüstü karışık ve olumsuz şartlarına rağmen barış içinde yaşamayı başarıyla sürdürebilmiştir. Bugün Türkiye dünyanın en önemli ve büyük ülkelerinden biridir. 184 ülke arasında nüfus bakımından 16., toprak büyüklüğü bakımından 32., gayri safi milli hasıla bakımından 20. büyük ülkesidir.” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *