ANASAYFA arrow right Güncel

Cumhuriyet, Türkiye’nin özgür iradesinin ifadesi

Cumhuriyet, Türkiye’nin özgür iradesinin ifadesi
YAYINLAMA: 27 Ekim 2021 / 20.38
GÜNCELLEME: 27 Ekim 2021 / 20.38
SANKO üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Cumhuriyetin ilanının büyük bir fedakarlık ve yoğun çabalar sonucu gerçekleştiğini belirterek, “Gençlerimize her fırsatta sahip olduğumuz topraklara ve yönetim şeklimize ne güçlüklerle sahip olduğumuzu ve bunlara sahip çıkmanın önemini anlatmalıyız” dedi.

Toplantının açışında konuşan Prof. Dr. Dağlı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan İstiklal Savaşı öncesi ve sonrasında yaşananları anlattı, Cumhuriyetin ilanının önemi üzerinde durdu.

Büyük zorluklar sonrasında kazanılan İstiklal Savaşı sonrasında ilan edilen Cumhuriyetin Türkiye’nin özgür iradesinin ifadesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Dağlı, zorluklara karşın sağlanan başarının unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Dağlı, “Bu nedenle gençlerimize her fırsatta sahip olduğumuz topraklara ve yönetim şeklimize ne güçlüklerle sahip olduğumuzu ve bunlara sahip çıkmanın önemini anlatmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Ortak Dersler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahin A. Sırmalı da programda “Derneklerden Cumhuriyet’e” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *