ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Cumhuriyet fazilettir”

“Cumhuriyet fazilettir”
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2021 / 13.24
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2021 / 13.24
Cumhuriyetin kuruluşunun 79. yılı törenlerle kutlandı. Vali Erhan Tanju, cumhuriyetin yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idare olduğunu belirterek, “Cumhuriyet fazilettir” dedi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 79. yılı dolayısıyla Vali Erhan Tanju dün makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra İstasyon Meydanı’nda saat 10.00’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve resmi geçit töreni yapıldı. Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı törene katılan vatandaşların ve halkın bayramını kutladı.

İstiklal Marşı okunduktan sonra Vali Erhan Tanju günün önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Vali Tanju, konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle başlarken, “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir. Cumhuriyet rejimi demek, demokratik devlet şekli demektir” diyerek şöyle devam etti:

“Atamızın daha bunun gibi devlete ve demokrasiye önem veren nice sözleri vardır. Ülkemiz önemli bir coğrafi konumda yer almaktadır. Bunun sonucu olarak geçmişten günümüze taşman ve çözüme kavuşturulmasına çaba gösterilmesi gereken sorunlarımız var. Özellikle milletimizin birliğinde güçlenmesinden rahatsız olan odaklar her zaman terör ve benzeri olaylar başta olmak üzere siyasi, ekonomik ve kültürel uygulamalarla ülkemizi zayıf düşürmeye çalışmaktadırlar. Ancak, bu sorunların çözümünü her zaman olduğu gibi yine demokrasi de aramaya devam edeceğiz. Zira Atatürk bu hususu ‘Demokrasinin tam ve en bariz hükümet şekli Cumhuriyet’tir’ sözüyle ifade etmiştir. Sevgili öğrenciler, sevgili gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz, Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz’ diyerek Cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir. Çalışarak, daha çok çalışarak cumhuriyetimize sahip çıkacağız, geliştireceğiz ve güçlendireceksiniz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *