ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Cumhuriyet Bayramı’nın 58. yılını büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz 

Cumhuriyet Bayramı’nın 58. yılını büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz 
YAYINLAMA: 25 Haziran 2020 / 13.12
GÜNCELLEME: 25 Haziran 2020 / 13.12
Bayram gecesi gençlerden oluşan yürüyüş kolları, şehrin dört bucağından marşlar söyleyerek Atatürk Anıtı önünde birleşerek folklor gösterileri yapacak

Ulu Önder Atatürk'ün doğumunun 100. yıldönümüne rastlayan Cumhuriyetin 58’inci yıldönümü törenleri bu yıl ilimizde muhteşem törenlerle kutlanacak. Uzun süredir hazırlık çalışmaları programlayan il kutlama komitesi konuyla ilgili programı dün açıkladı.

 Hazırlanan kutlama programı uyarınca 28 Ekim günü saat 13’de Atatürk Anıtına ve Şehitler Anıtına çelenkler konulacak. Tören alanındaki gönderlere İstiklal Marşı ile birlikte bayraklar çekilecek. 29 Ekim günü saat 9- 9.30 arasında Vali Fikret Koçak tarafında makamında resmi kabul yapılacak. Saat 9.40’da Hürriyet Caddesinde törenler başlayacak. İstiklal Marşının bando eşliğinde topluca söylenmesinden sonra Vali Fikret Koçak günün önem ve anlamını belirten konuşmasını yapacak. Öğrenciler tarafından okunacak şiirlerden sonra Atatürk'ün gençliğe hitabesi okunacak ve tören geçişi başlayacak.

Öğleden sonra şehrin çeşitli semtlerinde, okulların meydana getireceği ekipler tarafından folklor gösterileri yapılacak. Akşama askeri birliklerle birlikte orta dereceli okulların meydana getireceği fener alayları şehrin dört bucağından hareket edecek. Marşlar söyleyerek Atatürk Anıtı önünde birleşecekler. Burada gençler tarafından marşlar söylenecek horanlar tepilecek. Bu arada Atatürk Anıtı önünden ve kaleden havai fişekler atılacak. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı törenlerinin geçen yıllara oranla daha parlak bir şekilde kutlanması için yoğun bir çalışmaya girişildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *