ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Cumhuriyet Bayramı törenleri top atışıyla başlayacak

Cumhuriyet Bayramı törenleri top atışıyla başlayacak
YAYINLAMA: 30 Kasım 2022 / 17.45
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2022 / 17.45
Cumhuriyetin ilanının 60. Yıldönümü dolayısıyla bu yıl yurt genelinde yapılacak olan kutlama törenleri geçen yıllara oranla daha görkemli olacak.

Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri 28 Ekim günü saat 13’ten itibaren 21 pare top atışıyla başlayacak. 29 Ekim günü saat 08:30’da Atatürk Anıtına çelenkler konulacak, saygı duruşunda bulunulacak. Saygı duruşundan sonra topluca İstiklal Marşı söylenecek. Atatürk Anıtı önünde yapılacak olan törenlere okullar bayrak ve flamalarıyla katılacak. 40 kişilik öğrenci grubu müzik öğretmeni Suna Öngel yönetiminde İstiklal Marşı söyleyecek.

Cumhuriyet Bayramı günü Vali Fikret Koçak tebrikleri kabul edecek, halkın ve törene katılanların bayramlarını kutladıktan sonra Cumhuriyetin anlan ve önemini belirten bir konuşma yapacak.

Daha önce de bildirdiğimiz gibi bu yıl törenler 24 Ekim’den itibaren Cumhuriyet Haftasında başlanacak. Hafta süresince tüm şehir bayraklarla donatılacak. 26 Ekim’de belediye tiyatro salonunda Cumhuriyetin faziletleri, Cumhuriyet döneminde yapılan işler ve ulu önder Atatürk’ün evrensel kişiliği, devrim ve ilkeleri anlatılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *