ANASAYFA arrow right Eğitim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atadığı 15 rektörden ikisi kadın 13'ü erkek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atadığı 15 rektörden ikisi kadın 13'ü erkek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.23
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.23
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 üniversiteye rektör atadı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 15 üniversiteden 11’i, üniversitelerin bölünmesiyle kurulan yeni üniversiteler. 15 rektörün 2’si kadın 13’ü erkek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 üniversiteye rektör atadı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.
15 üniversiteden 11’i, üniversitelerin bölünmesiyle kurulan yeni üniversiteler. 15 rektörün 2’si kadın 13’ü erkek.
Erdoğan ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’na Prof. Dr. Halis Aygün’ü atadı.
Rektör atamalarının yapıldığı Anadolu Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 18 Mayıs’ta yürürlüğe giren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la bölünen 13 üniversitenin arasındaydı. Kırıkkale Üniversitesi dışındaki 11 üniversite de aynı kanunla kurulan yeni üniversitelerden.
Gazi Üniversitesi'nin bölünmesiyle kurulan ve Gazi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan'ın vekaleten yönetimini sürdürdüğü Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne ise atama yapılmadı.
15 rektör
Atanan rektörler şöyle:
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi - Prof. Dr. Nurullah Okumuş.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği görevlerinde bulundu.
Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2000 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığını; Gazi Üniversitesinde 2005 yılında Neonatoloji uzmanlığını aldı. 2010 yılında başhekimlik görevine başladı. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.
Anadolu Üniversitesi - Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı
Son olarak Polis Akademisi Başkanlığı Adli Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevindeydi. Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ana Bilim dalı Başkanıyken Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisine ataması yapılmıştı.
Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi yönetiminde görevler aldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü'nde lisans, Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Maliye - Mali Hukuk ABD'de yüksek lisans, Uludağ Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Maliye - Mali Hukuk'ta doktorasını tamamladı. Atatürk Üniversitesi'nde doçentliğini aldı.
Erciyes Üniversitesi - Prof. Dr. Mustafa Çalış
Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven'in 21 Temmuz'da Sağlık Bakan Yardımcısı olmasının ardından boş bulunan, o tarihten itibaren birçok akademik işlemin durduğu Erciyes Üniversitesi'ne 45 gün sonra Prof. Dr. Mustafa Çalış atandı.
2000 yılından beri Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi. İstanbul üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel ve Rehabilitasyon Bölümü'nde Tıp Uzmanlığı tahsilini yaptı.
25. dönemde AKP'nin Kayseri'den 11 ay milletvekilli , 27. dönemde aday adayı olan Doç. Dr. Havva Talay Çalış ile evli.
Eskişehir Teknik Üniversitesi - Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu
Yükseköğretim Kalite Kurulu üyesi.
Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde, sırasıyla bölüm başkan yardımcısı, dekan yardımcısı ve dekanlık görevlerinde bulundu.
Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde yüksek lisansını, Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı. Aynı üniversitenin Çevre Mühendisliği Bölümü’nde profesörlüğünü aldı.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - Prof. Dr. İbrahim Diler
Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Enstitüsü'nde müdürlük yaptı. Tarım Bakanlığı ve Ege Üniversitesi'nde çalıştı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi - Prof. Dr. Niyazi Can
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi, dekan, üniversite yönetim kurulu üyeliği ve rektör vekili görevlerinde bulundu.
Kahramanmaraş Eğitim Enstitüsü’nde sınıf öğretmenliği önlisansı, Ankara Üniversitesi Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Bölümü’nde lisans ve yükseklisansı tamamladı.
Doktorasını Hacettepe Üniversitesi’nde, Doçentlik ve profesörlüğü Erciyes Üniversitesi’nde aldı.
1976’da sınıf öğretmenliği olarak başlığı çalışma hayatında Milli Eğitim Bakanlığı’nda Şube müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi’nde öğretim üyeliği, dekan yardımcılığı, bölüm başkanlığı görevleriyle devam etti.
Kayseri Üniversitesi - Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa
Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi dekanlığı, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
1991 yılından beri Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde öğretim üyesi.
Çukurova Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, Mersin Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu’nda lisans, Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde yüksek lisans, Strathclyde Unıversıty’de doktorasını tamamladı.
Kırıkkale Üniversitesi - Prof. Dr. Ersan Aslan
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı görevinde bulundu. 25 Eylül 2017 tarihli ve 30191 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, başka bir göreve atanmak üzere müsteşarlık görevinden alındı.
Konya Teknik Üniversitesi - Prof. Dr. Babür Özçelik
Makine Mühendisliği öğretim üyesi. Gebze Teknik Üniversitesi rektör yardımcılığı görevinde bulundu. Lisans ve yükseklisansını Marmara Üniversitesi’nde, doktorasını Sakarya Üniversitesi’nde tamamladı.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi - Prof. Dr. Vural Kavuncu
Tıp Doktoru, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı.
26. ve 24. Dönemde AKP'den Kütahya Milletvekili seçildi.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesini bitirdi. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanlığını aldı. 1998 yılında doçent, 2000 yılında tıp fizyoloji doktoru, 2004 yılında da profesör unvanını aldı.
Meslek yaşamına 1988 yılında Elazığ SSK Hastanesinde başladı. 1990-1994 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesinde uzmanlık yaptı. 1994-2002 yılları arasında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde, 2002-2011 yılları arasında da Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Görev yaptığı sürelerde anabilim dalı ve bölüm başkanlığı, senato üyeliği, meslek yüksek kurulu müdürlüğü görevlerini yürüttü.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi - Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut
Tıp doktoru. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi görevindeydi.
İnönü Üniversitesi'nde profesörlüğünü aldı.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık
Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanı. Sakarya Üniversitesi’nde koordinatörlük, fakülte yönetim kurulu üyeliği, bölüm başkan yardımcılığı, anabilim dalı başkanlığı görevlerinde bulundu.
Lisansını Gazi Üniversitesi Yapı Eğitim bölümünde, Yüksek lisansını Newcastle Üniversitesi Malzeme Mühendisliği bölümünde, doktorasını ise Newcastle ve Sakarya Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği ve yapı eğitim bölümlerinde tamamladı. 2013’te Sakarya Üniversitesi’nde profesör oldu.
Samsun Üniversitesi - Prof. Dr. Mahmut Aydın
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din bilimleri Bölümü öğretim üyesi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. Birmingham Üniversitesi’nde doktora eğitimi gördü.
Tarsus Üniversitesi - Prof. Dr. Orhan Aydın
Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Termodinamik Anabilim Dalı öğretim üyesi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde lisansını ve doktorasını tamamladı. 2007’de profesör oldu.
2008-2012 yılları arasında KTÜ’de Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı. Bölüm Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı ve Rektör Danışmanlığı gibi görevleri yürüttü.
Trabzon Üniversitesi - Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu
Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı. Karadeniz Teknik Üniversitesi İslâmî İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, KTÜ Rektör Yardımcılığı görevlerini yürüttü.
Trabzon İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirerek Aynı yıl Bursa Merkez Ebdâl Camisi'nde imam- hatip olarak ilk resmi görevine başladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Bilim Dalı’nda yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. 1985 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2007 yılında Profesör oldu.
ÖSYM Başkanlığı'na atama
Prof. Dr. Halis Aygün'ün ÖSYM Başkanlığı’na atanmasıyla 4 Ekim 2017’de göreve atanan Prof. Dr. Mahmut Özer’in görevi 11 ay sonra sona ermiş oldu. Mahmut Özer’den önceki ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir de 2015’te getirildiği görevden Ağustos 2017’de istifa etmişti.
Kocaeli Üniversitesi’nde 1998’de yardımcı doçent, 2000’de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı. 1989-1993 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalıştı. Doktorasını 1997’de London City University’de tamamladı. 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu, Yüksek Lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı. (BK)
İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *