ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Çukura bata çıka okula gidiyorlar

Çukura bata çıka okula gidiyorlar
YAYINLAMA: 17 Ekim 2021 / 18.04
GÜNCELLEME: 17 Ekim 2021 / 18.04
Bir semtin çocuklarının acıklı hali.

Küçük öğrenciler okulda sınıflara girmek için bir saat temizlik yapıyorlarmış. Battalhöyük gecekondu mahallesinin yollarından kışın çamurdan geçilmiyor. Mahalle halkı okula giden çocuklarının çamura bata çıka okula gittiğini, çamura bulanan çocuklarının bir saat temizlendikten sonra derslere alındığını ifade ile halimiz ne olacak, diye soruyor? Yaz aylarında da bu yoldan kalkan tozların çevredeki yeşilliklerin ve ağaçların üzerini örterek tabiata zarar verdiği bildirili yor.

Vatandaşlar tarafından havalar iyi olunca Kadı Değirmenine gidilerek piknik yapılıyor. Yol Batalhöyük gecekondu mahallesinden geçtiğinden araçlar yağışlı havalarda çamura, kuru havalarda da toza toprağa bulaşıyor. Buradan 40’a yakın köyün yolu da geçtiğinden köy arabaları sık sık makas kırıyor, milli servet heba oluyor. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Battalhöyük gecekondu mahallesinin yolunun yapımını bu yıl programa aldık. Köyişleri ve Kooperatifler Bakanı Sayın Münir Güney bu yolun asfaltlanması için 10 milyon gönderecekti, göndermedi. Buna rağmen biz yolu yapacağız.” Daha sonra gecekondu önleme bölgeleri ve sosyal konutlara değinen başkan Ertuğ: “Batalhüyük mahallesinde bir komisyoncu arsaları satarken yolları da birlikte satmış. Şimdi yolları açmak için çok zorluk çekeceğiz, binalardan bazılarını yıkmak zorunda kalacağız.

Yeni kanun çok ağır müeyyideler getirdi. Kimse kaçak bir çivi dahi çakamaz. Bunun için vatandaşa ucuz ve kolay temin edeceği arsalar hazırlamak zorundayız. Toplu konut inşaatları yanında ferdi inşaatlarda paralel olarak yürümelidir. Yapılacak konutların planlarını belediye olarak biz vereceğiz. Vatandaşa her türlü kolaylığı getireceğiz. Yeni konut kanunu ile birlikte çözümlerini de getirmek zorundayız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *