ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çözüm için somut öneriler açıklasınlar

Çözüm için somut öneriler açıklasınlar
YAYINLAMA: 05 Mayıs 2021 / 15.16
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2021 / 15.16
İş dünyası, siyasi partilerin gelir dağılımı, vergi sistemi, üretim, ihracat başta olmak üzere, ekonomik konularda ülkenin problemleri için çözüm önerilerini ve somut projelerini kamuoyuna açıklamasını istedi. Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değişmeden gidilen seçim sonunda Türkiye'nin yeni bir seçime gebe olacağına dikkat çekildi.

Gaziantep Ticaret Odası Ağustos ayı meclis toplantısında, siyasi ve ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulunuldu. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan TBMM’de temsil edilen siyasi partiler başta olmak üzere seçime girecek partilerden ülkenin ana sorunlarına ilişkin çözüm önerileri ve projeler konusunda somut açıklamalar beklediklerini vurguladı.

Türkiye’nin geldiği noktada seçimi ertelemek için sergilenen davranışların başarıyla uygulanması halinde, siyasi anlamda bugünden daha kötü bir belirsizlik ortamı yaşanılacağım söyleyen Aslan, “Şu anda Türkiye’de önemli bir belirsizlik ve bu belirsizlikten kaynaklanan son derece önemli bir ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Seçimlerin ertelenmesi halinde Türkiye çok daha kötü belirsizlik ortamına girer ve bunun altından zor kalkar. Türkiye’nin ana problemleri siyasi yapılanma ve siyasi idare ediliş şeklinden ileri gelmektedir. Mecliste temsil edilen partilerle seçime gidecek 23 parti gelir dağılımındaki bozulmayı önleyen, ihracat ve üretimi artıracak tedbirleri, adaletli vergi sistemini nasıl gerçekleştireceklerini kamuoyuna açıklamalıdır” dedi.

Siyasim Partiler, Seçim ve Yerelleşme Yasalarının çağdaş hale getirilmesi için mücadeleye devam edeceklerini, seçimin ana nedeninin parlamento ile halk arasındaki güven bunalımından kaynaklandığını açıklayan Aslan konuşmasına şöyle devam etti: “Partiler, çözüm konusunda yuvarlak ifadeler kullanıyor. Biz somut öneri bekliyoruz. Bu seçim bize göre çok uzun bir yönetim anlayışı getirmeyecek. Türkiye yeni seçimlere gebe bir ortama giriyor. Yasalar değiştirilerek gidilecek bir seçim Türkiye’nin ufkunu açacaktır. Seçimlerden dolayı ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle Ortadoğu’daki sıcak gelişmeler ikinci plana itildi.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *