ANASAYFA arrow right Dünya

Covid-19’un daha hızlı yayılan türü bir ülkede daha tespit edildi

Covid-19’un daha hızlı yayılan türü bir ülkede daha tespit edildi
YAYINLAMA: 22 Ocak 2021 / 14.13
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2021 / 14.13
Coronavirus'ün mutasyona uğrayan ve ve daha hızlı yayılan türü Polonya'da da tespit edildi.

 

Polonya’nın güneyindeki Malopolska bölgesinde bir hastadan alınan kan örneğinde yeni tip Coronavirus’ün (Covid-19) mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan türüne rastlandığı bildirildi.

Polonya Haber Ajansı PAP’ın haberinde, Zlotniki kentinde bulunan GenXone laboratuvarında hastadan alınan numunede, Covid-19’un İngiltere’de ortaya çıkan ve çok daha hızlı yayılan türünün tespit edildiği belirtildi.

Sputnik’in aktardığı habere göre hastanın durumuna ilişkin bilgi paylaşılmazken, laboratuvarın Covid-19’un mutasyona uğramış türleri üzerine çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekildi.

Çalışma başlatılacak

Öte yandan Polonya Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Wojciech Andrusiewic, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gelecek hafta itibarıyla ülke genelinde mutasyona uğramış Covid-19 türünün ne kadar yayıldığını saptamak ve olası sonuçlarını değerlendirmek üzere bir çalışmanın başlatılacağını söyledi.

Polonya’da salgın

Polonya’da son 24 saatte 7 bin 152 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayısı 1 milyon 457 bin 755’e, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 419 artışla 34 bin 561’e yükseldi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *