ANASAYFA arrow right Güncel

Covid-19 Meslek Hastalığı Kanunu Genel Kurula getirilmedi

Covid-19 Meslek Hastalığı Kanunu Genel Kurula getirilmedi
YAYINLAMA: 15 Aralık 2020 / 15.01
GÜNCELLEME: 15 Aralık 2020 / 21.41
Sağlık Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Sağlık Bakanlığının Covit-19 vaka sayılarını herkesten gizlendiğini belirtti.

Konuşmasında “İnsanlarımız yakınlarıyla vedalaşamadan canlarını toprağa verdi” diyen Yılmazkaya, Sağlık Bakanına ve bu işlerden sorumlu olan bürokratlara, “Bütün bunların hesabını zamanı geldiğinde bu dünyada da öteki dünyada da vereceksiniz” dedi. 

Yılmazkaya, “Ölen insanlarımız sizlere haklarını helal etmeden gittiler. Ne ölen vatandaşlarımız ne de onların yakınları sizlere haklarını helal etmeyecek” dedi.

Pandemi salgınıyla ilgili Sağlık Bakanlığına sert eleştirilerde bulunan Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Bakan, Covid vakalarını açıklarken sayıları herkesten gizlediniz. Sonunda gördük ki saray, salgınla mücadele etmemiş, sayıları eğip büküp milletimizden gerçekleri saklamış. Ne zaman 10 bin oldu? Ne zaman 20 bin oldu? Kaç zamandır 30 binlerde gidiyoruz, bilmiyoruz. Gerçekleri söyleyen Türk Tabipleri Birliğini ve muhalefeti yani bizleri vatan hainliğiyle suçladınız. İktidar, Dünya Sağlık Örgütünün olgu sayısına göre aşı dağıtımı yapılacağı kriterinin paniğiyle gizlediği vaka sayılarını itiraf etmek zorunda kaldı.

Doğruları söyleyenleri hain ilan eden iktidar, ekonomiyi düşünerek, gerçek verileri gizleyerek toplumda rehavetin oluşmasına ve salgının yayılmasına zemin hazırladığı için bu sorunun hesabını vermek zorundalar.” dedi.

Pandemi sürecinde yaşanan ölümlerde AKP Hükümetini ve Sağlık Bakanlığını sorumlu tutan Yılmazkaya, “Bizim bilmediğimiz gerçek sayılar çok fazla iken yine insanlarımızın sağlığını düşünmeden, ekonomiyi ön plana tutarak açılmaması gereken okulları açtınız. Çocuklarımızı okulla ilgili esnaf sektörüne gerekli desteği veremeyeceğiniz için çok büyük riske attınız Sayın Bakan.

İnsanlarımız yakınlarıyla vedalaşamadan canlarını toprağa verdiler Sayın Bakan. Bütün bunların hesabını zamanı geldiğinde bu dünyada da öteki dünyada da vereceksiniz.

Ölen insanlarımız sizlere haklarını helal etmeden gittiler. Ne ölen vatandaşlarımız ne de onların yakınları sizlere haklarını helal etmeyecekler. Bu savaşın askerleri olan sağlık çalışanlarımız ölüme koşuyor, her sabah aileleriyle vedalaşıp çıkıyorlar "Acaba bugün hastalık bulaşır mı?" diye kendilerinden sonra geride kalanlara ne olacağı kaygısıyla. Ve bir doktor olarak sizler hâlâ Covid-19 meslek hastalığı kanunu Genel Kurula getirmediniz. Ölen sağlık çalışanlarınız, Bakanlık mensuplarınız da sizlere hakkını helal etmeyecek!” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *