ANASAYFA arrow right Sağlık

COVID-19: Dünyada üst düzey vakalar artıyor

COVID-19: Dünyada üst düzey vakalar artıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
İngiltere Sağlık Bakanı, Polonya Genelkurmay Başkanı gibi isimlerin yeni tip koronavirüs testinden pozitif çıktığı açıkl
İngiltere Sağlık Bakanı, Polonya Genelkurmay Başkanı gibi isimlerin yeni tip koronavirüs testinden pozitif çıktığı açıklanırken, dünyada vaka sayısı da artıyor.
İngiltere Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Hasta Güvenliğinden Sorumlu Devlet Bakanı ve Muhafazakar Parti milletvekili Nadine Dorries'in koronavirüs testinin de pozitif çıktığı açıklandı.
Dorries, yazılı açıklamasında, "Koronavirüs testinin pozitif çıktığını doğrulayabilirim. Bilgilendirildiğim andan itibaren tavsiye edilen tüm önlemleri aldım ve kendimi evde tecrit ettim" dedi.
62 yaşındaki Dorries, İngiltere Halk Sağlığı Kurumunun kendisini yakından takip ettiğini vurguladı.
Sağlık Bakanı Matt Hancock ise Dorries'in virüse yakalanması dolayısıyla "çok üzgün" olduğunu belirterek, "Kendini tecrit ederek doğru olanı yaptı" değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan ile resepsiyondaydı
Dorries'in son günlerde Başbakan Boris Johnson'ın da katıldığı bir resepsiyonda yer aldığı ve geçen hafta parlamentoda yüzlerce parlamenterle bir arada bulunduğu bilgisi ise ülkede paniği artırdı.
İngiltere Halk Sağlığı Kurumu, ülkedeki vaka sayısının Salı günü itibarıyla 382'ye, hayatını kaybedenlerin sayısının da 5'ten 6'ya çıktığını açıklamıştı.
Polonya Genelkurmay Başkanı Jaroslaw Mika'nın virüse yakalandığı bildirildi.
Polonya Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, ''Almanya'da katıldığı bir toplantı dönüşünde yapılan testlerde General Mika'ya koronavirüsün bulaştığı tespit edildi. Mika ve beraberindeki heyet de karantinaya alındı" bilgisi paylaşıldı.
Merkel: Yüzde 70'imize bulaşabilir
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedekilerin yüzde 60 ila 70'ine koronavirüs (Covid-19) bulaşabileceğini söyledi.
Merkel, virüsün yayılmasını yavaşlatmak için daha fazla etkinliğin iptal edilmesi gerektiğini de kaydetti.
İran'da 54 kişi daha öldü
Covid-19 nedeniyle 54 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 291'e yükseldi.
Ellerinizi virüsü öldürebilecek sabunlar ya da jellerle temizleyin.
Öksürürken ya da hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu -tercihen bir mendille/ kapatın. Hemen ardından ellerinizi yıkayın.
Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza olabildiğince dokunmayın -virüs vücudunuzdaysa yayılmasına olanak sağlayacaktır.
Öksüren, burnunu çeken ya da ateşi olan insanlara çok yaklaşmayın. İdeal uzaklığınız 1 metre olsun.
Toplam vaka sayısının 881 artarak 8 bin 42'ye ulaştığını kaydeden İran Sağlık Bakanlığı, 2 bin 731 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.
New York'a asker sevk ediliyor
New York Valisi Andrew Cuomo, New York'ta salgının çıkış yeri New Rochelle bölgesine askeri birlik gönderileceğini açıkladı.
Vali Cuomo, "Bu dramatik bir durum, ancak ülkede virüsün tespit edildiği en yoğun kümelenme bu bölgede ve bu kelimenin tam anlamıyla bir ölüm kalım meselesi" şeklinde konuştu.
New York eyaletindeki toplam 173 koronavirüs vakasından 108'inin görüldüğü New Rochelle'e giriş çıkışların tamamen yasaklanmadığı ancak eğitim, ibadet gibi toplu halde yapılacak tüm etkinliklerin 2 hafta süreyle iptal edildiği duyuruldu.
Purim kutlamaları iptal
Ortodoks Yahudi cemaatleri iki gün süren dini bayramları Purim kutlamalarını koronavirüs salgını nedeniye iptal ettiklerini açıkladı. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *