ANASAYFA arrow right Ekonomi

Coronavirus'te mutasyon endişeleriyle riskten kaçış kuvvetli: Yeni haftada dolarda sınırlı yükseliş

Coronavirus'te mutasyon endişeleriyle riskten kaçış kuvvetli: Yeni haftada dolarda sınırlı yükseliş
YAYINLAMA: 21 Aralık 2020 / 18.25
GÜNCELLEME: 21 Aralık 2020 / 18.25

İngiltere'nin birçok kısmının kapatılmasına neden olan virüste mutasyon dalgasına yönelik endişelerle küresel piyasalarda belirgin bir riskten kaçış görülürken, dolar/TL sınırlı yükseldi.

İngiltere'nin birçok kısmının kapatılmasına neden olan yeni Coronavirus'te mutasyon dalgasına yönelik endişelerle küresel piyasalarda belirgin bir riskten kaçış görülürken, dolar/TL de sınırlı yükseldi. İngiltere'de mutasyona uğrayan yeni Coronavirus'ün tespit edilmesiyle Noel kutlamaları öncesi kısıtlamalar artırıldı, Türkiye dahil birçok ülke İngiltere'den seyahatleri yasakladı.

Yetkililer, İngiltere'de milyonlarca kişiyi etkileyen yeni sokağa çıkma kısıtlamalarının aşı ülke genelinde uygulanmaya başlayana kadar yürürlükte olabileceğini söylüyor.

Aralarında Türkiye ve Almanya'nın da bulunduğu çok sayıda ülke, İngiltere uçuşlarını durdurdu. Türkiye, İngiltere'nin yanı sıra Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika ile de uçuşların geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

İngiltere'den Almanya'ya ve Almanya'dan İngiltere'ye uçuşlar da 21 Aralık tarihinden 31 Aralık tarihine kadar geçerli olmak üzere yapılmayacak. Almanya Federal Ulaşım Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında kargo taşımacılığının ise devam edeceğini belirtti.

Hollanda, Belçika, İrlanda, Avusturya, İsviçre, Fransa gibi birçok başka Avrupa ülkesi Pazar günü ya İngiltere'ye uçuş yasağı koymuş ya da sınırlarını kapattığını duyurmuştu. Arjantin, Kolombiya, Şili, Kanada ve Kuveyt de havalimanlarını İngiltere'den gelen uçuşlara kapattı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *