ANASAYFA arrow right Güncel

Corona 23 Nisan coşkusuna engel olamadı

Corona 23 Nisan coşkusuna engel olamadı
YAYINLAMA: 23 Nisan 2020 / 19.32
GÜNCELLEME: 23 Nisan 2020 / 20.28
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı 96 saatlik sokağa çıkma yasağı nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için alternatif kutlama etkinliği düzenlendi.

Karataş Akşemsettin Parkı’nda düzenlenen kutlamada, Belediye bandosu eşliğinde çevre apartmandaki çocuklar balkonlara çıkarak marşlar söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’ncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlama töreni düzenlendi. Yeni tip Corona Virüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan 96 saatlik sokağa çıkma yasağı sonrası harekete geçen Büyükşehir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle beraber Şahinbey İlçesi’nde bulunan Akşemsettin Parkı’nı kırmızı beyaz bayrak ve balonlarla süsledi. Çevre apartmanlarda, çocuklar tarafından süslenen balkonlara çıkan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Bando ekibinin çaldığı 23 Nisan marşlarına eşlik etti. Renkli görüntülerin yaşandığı kutlamalarda apartmanlardaki çocuklar balkonlardan Türk Bayrağı desenli balonları gökyüzüne bıraktı.

Programın devamında kutlamaya katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe tarafından balkondaki vatandaşlara sosyal mesafe kuralına uygun olarak selamlama yürüyüşü yapıldı. Programın sonunda bando tarafından çalınan İstiklal Marşı katılanlarla beraber okundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *