ANASAYFA arrow right Spor

Çok zorlu karşılaşmalara çıkıyoruz ancak yükselen bir grafiğimiz var

Çok zorlu karşılaşmalara çıkıyoruz ancak yükselen bir grafiğimiz var
YAYINLAMA: 16 Şubat 2021 / 14.58
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2021 / 15.41
Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Trabzonspor maçında ortaya koydukları mücadeleyle puan veya puanları hak eden taraf olduklarını belirten Mehmet Büyükekşi, gelişen futbolun kendilerini umutlandırdığını söyledi

Trabzonspor karşılaşmasında, futbolcuların sahada çok iyi iş çıkardığını ancak talihsizliklerin yakalarını bırakmadığını ifaden eden Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Trabzonspor ligimizin en formda olan ekipleri arasında yer alıyor. Kendilerine ve Trabzonspor camiasına saygı duyuyorduk ve bu karşılaşmaya da bu bilinçle hazırlandık. Futbolcularımız sahada galibiyet için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiler. Rakibimiz belki de bu sezon ilk kez kendi sahasında oynadığı bir maçta bu kadar az hücum şansı yakalamıştır. Oyunun hem defansif hem de ofansif kısmında daha iyi olan taraf olduğumuzu düşünüyorum. Performansımıza baktığımızda kesinlikle mağlubiyeti hak etmedik, bu karşılaşmadan puan veya puanları alabilirdik. Taraftarlarımızda bu performansımızdan gurur duymuşlardır ancak onlara galibiyet hediye edemediğimiz için üzüntü yaşıyoruz” dedi.

Her geçen gün gelişen bir oyun sergilediklerini ve bunun kendilerini umutlandırdığını ifade eden Başkan Mehmet Büyükekşi, “Çok zorlu karşılaşmalara çıkıyoruz ancak baktığımız zaman son haftalarda takımımızın yükselen bir grafiği var. Çok önemli futbolcularımız sakatlık sorunu yaşadı, yaklaşık bir aydır birçok oyuncumuz Covid-19 hastalığına yakalandı. Gerçekten talihsiz bir süreç ancak takımımız her şeye rağmen takımımız elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Takımımızın içerisinde güzel bir ortam var ve hocamız Sa Pinto’nun da payı gerçekten yüksek. Pozitif enerjiye sahip ve oyuncularımızla da oldukça iyi bir ilişki yakalamış durumda. Elbette skor olarak da yeni bir galibiyet serisi yakalamak amacındayız ama şanssızlıklar ne yazık ki bunun önüne geçiyor. Sakatlanan, hastalanan arkadaşlarımızın da yeniden takımımıza katılmasıyla istediğimiz skorları almayı sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.

Teknik Direktör Sa Pinto’nun maç sonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında hakem kararlarını eleştirmesinin haklı olduğunu savunan Mehmet Büyükekşi, “Herkesin dikkat etmesi gereken bir konu bulunuyor. Süper Lig’de 25 haftayı geride bıraktık. Bizim karşılaşmalarımızdan ve özellikle kazandığımız maçlardan sonra rakip takım camialarından hakem hataları yönünde tek bir açıklama yok diyebiliriz. Biz topladığımız tüm puanları alnımızın teriyle kazanmayı başaran bir takımız. Trabzonspor karşısında da gerçekten bizi üzen birçok karar verildi. Özellikle Kenan Özer’e yapılan müdahalenin ardından maçın hakemi 4-5 saniye VAR kararını bekledikten sonra oyunu başlatma yönünde karar veriyor. Biz bile bu mücadelede bir şey var mı diye incelemek istediğimizde tüm açılardan bakarak doğru yorumu yapmaya gayret gösteriyoruz. Bizim lehimize olacak pozisyonlarda ne yazık ki hakemler bu inceleme işini sevmiyorlar. Kenan’a orada müdahale olmasa neden kendini yere bıraksın, zaten bir adım daha atabilse topu boş filelere gönderecek. Dolayısıyla hocamız Sa Pinto’nun da bu konuda bir isyanı oldu ve bize göre hocamız gerçekten haklı. Kimseden yardım isteğimiz olmadı, olmayacak da. Yeter ki eşitlik olsun, bunu her zaman vurgulamayı sürdüreceğim” dedi.

Süper Lig’in 26. Haftasında konuk edecekleri Antalyaspor karşısında üç puan alacaklarına inandıklarını belirten Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Trabzonspor karşısında iyi bir performansa rağmen istediğimiz skoru maalesef alamadık. Ancak Antalyaspor karşısında bu şanssızlıkları da aşmak istiyoruz. Rakibimiz yine Trabzonspor gibi ligin çıkışta olan ve saygıyı hak eden takımlarından birisi. Futbolcularımıza güveniyoruz, aynı performansımızı istikrarlı bir şekilde sürdürüp üç puan alacağımıza inanıyorum. Taraftarlarımız her şartta takımımızın yanında olmaya devam etsinler” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *