ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çok zor koşullarda eğitim veriliyor

Çok zor koşullarda eğitim veriliyor
YAYINLAMA: 04 Nisan 2021 / 17.05
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2021 / 17.05
Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç, Gaziantep’in ÖSS sıralamasında 81 il arasında 50’nci sırada yer almasının birçok nedeni bulunduğunu söylerken, bunlardan birinin sürekli öğretmen değişikliği, diğerinin ise bazı branşlardaki öğretmen açığı olduğunu vurguladı.

Akyaç, geçtiğimiz yıl ÖSS sınavı başarı ortalamasında Gaziantep’in 81 il arasında 54’üncü sırada yer aldığını ve bu yıl 4 puanlık bir iyileşme kaydedilerek 50. sıraya çıktığını ifade etti.

Akyaç, “Her ne kadar 50. sıra iyi bir yer olmasa da 4 puan gibi bir ilerleme ileriye dönük olumlu bir gelişme. Gaziantep gibi büyük bir kentte eğitimin bu kadar geride seyretmesinin önemli nedenleri var. Gaziantep çevre illerden yoğun göç alıyor. Hızlı bir nüfus artışı yaşanıyor. Buna paralel olarak okul ve derslik sayıları arzu edilen noktada değil. Ayrıca çağdaş eğitim standartlarına göre sınıf mevcutlarının 30’ar kişilik olması lazım. Ancak kentimizde derslik ve okul sayısındaki yetersizlik nedeniyle, sınıf mevcutları bazı okullarda 60-70, kenar semtlerde ise sayı 100’e kadar çıkabiliyor ve bu koşullarda eğitim veriliyor” dedi.

Eğitimdeki gerilemenin bir başka nedeninin öğretmen sirkülasyonu olduğunu ifade eden Aykaç, eğitimi olumsuz etkileyen diğer faktörleri de şöyle devam etti: “Öğretmenlerin çoğu taşradan olması nedeniyle süresi dolan il dışına tayin isteyip gidiyor. Böylece öğretmenler sık sık okul değiştirdiği için öğrenciler olumsuz etkileniyor. Yine Türk Dili Edebiyatı, İngilizce, Matematik ve Türkçe derslerinde öğretmen açığı bulunuyor. Branş öğretmen eksiğinin yanı sıra görev yapan öğretmenlerin çoğu yeni deneyimli öğretmenler emeklilikleri geldiğinde dilekçe verip ayrılıyor. Okulların bazılarında vekil müdürler görev yapıyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *