ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çok üzüldüm ve çok ağladım

Çok üzüldüm ve çok ağladım
YAYINLAMA: 21 Kasım 2022 / 17.45
GÜNCELLEME: 21 Kasım 2022 / 17.45
Süreyya Ayhan, yarışta taktik ve teknik hata olmadığını söyledi…

Fransa’nın başkenti Paris’te dün gece sona eren 9. Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Süreyya Ayhan ile Türk kafilesi, Türkiye’ye dönmeden önce Paris’in simgesi sayılan Eyfel kulesini ziyaret etti.

Ziyarette, Süreyya Ayhan’ın yanı sıra, gençlik ve Spor Genel müdürü Mehmet Atalay, diğer atletler, antrenör Yücel Kop ve atletizm federasyonu başkanı Mehmet Yurdadön, Ayhan İnanlı ve Dr. Tamer Çavuş da yer aldı. Türk kafilesi, kulenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Büyük bir deney yaşadım

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Süreyya Ayhan, Paris’te kendisi için büyük bir deneyim yaşadığını belirterek, artık gözünü 2004 Atina olimpiyat oyunlarına çevirdiğini söyledi. Ayhan, şu anda kendisini daha iyi hissettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Başıma gelen sağlık durumu beni etkiliyor. Dün de son anlarda rakibime geçilmemin nedenlerinden biri buydu. Kısmet değilmiş. Ben kısmete inanan kişiyim. Ama ikinci ve üçüncü olmak da dünyada çok zor bir iş. Onun için ikinciliği de çok seviniyorum. Çünkü bu duruma gelmem için çok zorlu aşamalardan geçtim. Yapılan çalışmalar ve olaylar hafife ve basite alınacak şeyler değil. Müsabakadan sonra çok üzgünüm ve çok ağladım. 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kesinlikle benim olacak.”

Yarışı kaldıramadım

Ayhan, dün yaşadığı sağlık sorununun tam müsabaka anında geliştiğini ve gücünün eksilmesine yol açtığını ifade ederek, “Kaldıramadım. Koşuda da dün bunu hissettim. Sona doğru gücüm azalmıştı” dedi. Çalışmalarının temposunu bundan sonra da artırarak devam edeceğini kaydeden Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünkü yarışta ne taktik, ne de teknik hata yaptım. Tamamıyla şansızlık ve kadersizlik oldu. Önümüzde iki yarış var. Ancak Brüksel’de koşup koşamayacağım, Türkiye’de fiziksel durumum araştırıldıktan sonra belli olacak. Bazıları yarış öncesi daha fazla müsabakaya katılmam gerektiği ile ilgili yorumlar yapmışlar. Ben, çok değil önemli madalyalar için yarışlara çıkmak isterim. Çok sayıda yarış koştun mu sakatlık riski de çoğalır. Bunun da önlemlerini alacağız.”

Çok stres ve sıkıntıya girdim

Türkiye’deki insanların kendisinden büyük beklentiler içine girdiğini, bu durumda da kendisini doğal olarak çok etkilediğini vurgulayan Ayhan, “Dört günün her saniyesi geçmiyor gibi geldi. Çok strese sıkıntıya girdim. Omuzlarımdaki ağırlık ve baskı, her dakika arttı ve bu stresi de müsabakada atamadım. İleride yanımızda bir psikolog veya bu konuda bir uzman olursa daha yararlı olur” diye konuştu.

Stres büyük rahatsızlık yaratıyor

Milli takım doktoru Tamer Çavuş da Ayhan’ın sorunuyla ilgili olarak, “Böyle durumlarda stresten atletlerin başına rahatsızlık gelebilir. İlaç kullanıp kullanmayacağını atletlerin kendisine bırakıyoruz. Süreyya da deneme yaptık. Onun bedeni bunu kaldırmıyor, şişmanlık yapıyor ve antrenmanlarda zaman kaybına vuruyoruz. Bunun engellenmesi bazı kişiler de mümkün ama bazılarında da mümkün olmuyor. Bu tip olaylar tüm bayan atletlerin başına gelebiliyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *