ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çok katlı otopark oto mezarlığı oldu 

Çok katlı otopark oto mezarlığı oldu 
YAYINLAMA: 19 Ağustos 2020 / 19.05
GÜNCELLEME: 19 Ağustos 2020 / 19.05

Gaziantep’in ilk çok katlı otoparkı, ekonomik krizin ardından otomobil mezarlığı olarak kullanılmaya başlandı. Büyükşehir belediyesi tarafından Doğumevi Kavşağı’na yaptırılan çok katlı otopark, vatandaşın otopark alışkanlığı bulunmaması nedeniyle yıllardan beri atıl bir şekilde kullanılıyordu.

2000 Yılında ülkeyi ilk vuran Kasım krizinden önce bankaların çok düşük faizlerle otomobil kredisi vermesi üzerine çok sayıda insan sıfır arabaya yöneldi. Ancak aradan birkaç ay geçmeden gelen kriz ve devalüasyon yüzünden otomobil kredilerinin taksitleri aksamaya başladı. Bazı tüketiciler aldıklarından daha düşük fiyata otomobilleri elden çıkarıp bankanın kredisini kapatırken, büyük bölümü çaresiz kaldı. Bankalar, taksiti ödenmeyen otomobilleri bağlamaya başladı.

Bunun yanında, değişik yerlere olan borçlarını ödemeyen vatandaşların otomobillerinin de haciz yoluyla bağlanarak bu otoparka konulduğunu belirten yetkililer, “Garajdaki otomobil sayısı sürekli değişiyor. En lüks otomobilden, çok eski ve ucuz arabalara kadar her çeşidi gelip gidiyor. Bir yerden para bulup borcunu ödeyebilen gelip arabasını geri alıyor. Ancak, bazıları aylardan beri duruyor. İyi ki burası varmış. Kriz yüzünden icralık olan, el konulan araçlar kapalı bir mekanda tutulabiliyor” diye konuştu.

Bir dönem bankalar tarafından verilen çok ucuz otomobil kredilerinin vatandaşı cezbettiği hatırlatılırken, “Ucuz krediler insanları süratle otomobil almaya yönlendirdi. Herkes sanki bedava dağıtılıyormuş gibi galerilere koştu. Ancak, ardından peş peşe gelen krizler taksitleri ödenmez hale getirince, bu kez banka ile tüketici icralık oldu, arabalar bağlandı. Bunların hepsi milli servet ve kriz yüzünden çürümeye bırakılıyor. Çok yazık oluyor "denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *