ANASAYFA arrow right Güncel

Çok fahiş fiyata taksimetre ayarı yapıyorlar

Çok fahiş fiyata taksimetre ayarı yapıyorlar
YAYINLAMA: 03 Şubat 2023 / 22.21
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2023 / 22.21
Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekili Ünal Akdoğan, müşterilerin yüzde 20’sinin Suriyeli olduğunu belirtti

Taksimetre konusunda sınıfta kalındığını vurgulayan Akdoğan, “Taksimetre tekelleşmiş durumda. Çünkü çok fahiş fiyata taksimetre ayarı yapıyorlar. Fiyat konusunda yer yeri tutmuyor. 1000 liraya yapan yer olduğu kadar bin 800 veya 2 bin liraya yapan yerlerde var. Türkiye genelinde tek fiyat uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Günlük müşterilerimizin yüzde 20’si Suriyeli

Akdoğan, “Geçmiş yıllarda taksi kullanan kişi sayısı azdı, ama son zamanlarda artış yaşandı. Kent genelinde toplamda 2 bin 287 aracın günlük taşıdığı yolcu 6 bin iken bu rakam aylık olarak ise 180 bin civarında Günlük müşterilerimizin yüzde 20’si Suriyeli. Şu anda kış ayındayız ve taksiyi kullanan kişi sayısında yeniden bir yükselme olacağını söyleyebiliriz. Gaziantep’te 130 durak var. Bu rakam kentin yükünü kaldırır” açıklamasında bulundu.

Artık herkes taksi şoförü olamayacak

Artık herkesin taksi şoförü olamayacağını belirten Akdoğan, “Geçmiş yıllarda herkes taksi şoförlüğü yapabiliyordu, ancak artık yapamayacak. Taksi şoförü olmak isteyen kişiyi uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını öğrenmek için teste tabi tutulacak. Ayrıca savcılıktan adli sicil kaydı istiyoruz. Eğer test sonucu veya adli sicil kaydı olumsuz çıkarsa bu işi yapamayacak” ifadelerini kullandı.

Sigorta fiyatları çok pahalı

Araç sigortalarının çok yüksek olduğundan dert yanan Akdoğan, “Kaza yapan bir taksinin araç sigortası 20 bin liranın altında değil. Kasko ise 35-40 bin TL dolaylarında. Dolayısıyla sigorta fiyatları çok pahalı. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz” diye belirtti.

Kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışıyoruz

Kayıt dışı ile etkin bir şekilde mücadele edildiğini kaydeden Akdoğan, “Gaziantep’te 79 plakalı araçları kiralayıp taksicilik yapıyorlardı. Ancak güvenlik güçleri özverili bir çalışma ile bunları yakaladı ve gerekeni yaptı. Eğer ortada bir haksız kazanç varsa ise buna müdahale ederiz. Çünkü oda olarak esnafımızın hakkını sonuna kadar savunduk, bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz. Kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *