ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çok ayıp çook!

Çok ayıp çook!
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.51
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.51

Türkiye’de bir süreden beri devam eden kriz dar gelirli kesimi büyük bir sıkıntıya sokarken, asgari ücret açlık sınırının üçte biri oranında iken, milletvekillerinin maaşlarına 800 milyon lira zam yapması, “Ayıp ve yanlış bir davranış” olarak değerlendirildi.

Sabah’ın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan GTO Başkan Vekili Zeki Yağcı, bugün TBMM’de ülkenin kaderini değiştirecek, ileride ülkenin ve insanların yaşantısına çok daha iyi yön verecek devrim niteliğinde yasalar çıkartıldığını, ancak ne yazık ki halkın bu çok önemli yasa değişikliklerine ilgisiz kaldığını belirtti. Yağcı, “Bunun nedeni ekonomik kriz. Halk aç, herkes geçim derdinde, herkes kendi başının çaresine bakıyor. Bu nedenle anayasa değişikliği kimsenin ilgisini çekmiyor. Oysa bu yasalar, ülkenin ekonomik ve sosyal yapısında önemli değişiklikler getiriyor. Ama halk bununla ilgilenmiyor, çünkü milletvekiline siyasetçiye güveni kalmamış, devletine güvenmiyor. İşte böyle bir ortamda milletvekilinin sanki ülkede her şey normalmiş gibi kalkıp maaşını artırması hoş bir hareket değil. Böyle bir kriz ortamında milletvekili, halkına saygısı gereği ücretinde artış yapmamalıydı” dedi.

Yağcı, milletvekili maaş artışının Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesini isteyerek, “Bu yapılan çok ayıp. Böyle bir ortamda artış yapılmamalıydı. Maaş artışı illa gerekiyorsa ileride yapabilirlerdi, şimdi bunun sırası değil. Halkın siyasete güveni kalmamış, ekonomik kriz insanları bunaltmış, herkes geçim derdinde” şeklinde konuştu.

Genel İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan da maaş artışına tepki göstererek, milletvekillerinin halka saygısının olmadığının bir kez daha görüldüğünü söyledi. Bugün ülkede toplumun tüm kesimlerinin ekonomik krizden dolayı kemer sıkma politikası uyguladığını, çoğu aç yaşarken, bazılarına eğitim, öğretim, yakacak, yemek yardımı yapılırken milletvekillerinin kendilerine son derece lüks bir hayat belirlemelerinin doğru olmadığını söyleyen Bencan, “Hükümet tarafından ülkenin fakirliği tescillendi. Bu da yapılan yardımlarla belli. Ama tüm bu gerçeklere rağmen milletvekillerinin maaşlarını yüksek oranda artırması meclise olan güveni, saygıyı bir kez daha zedeledi.

Halk artık bunlar bizim milletvekilimiz değil, bize selam vermesin, oturdukları yere gitmeyelim diyor. Biz de sendika olarak bir kampanya başlatarak bunları protesto etmek istiyoruz. Bu vekilleri memlekete koymayalım diyoruz ve protesto etmek istiyoruz. Bunun için her kesime, parlamentodan rahatsızlık duyan herekse çağrıda bulunuyoruz, birlikte hareket etmeye çağırıyoruz tepkimizi en iyi şekilde ortaya koyacağız” şeklinde konuştu. Bencan, “Ya bu ülkede hakikaten fakirlik yok, enflasyon yok, ekonomik kriz yok, ya da bu milletvekilleri bizleri aldatıyor ve enayi yerine koyuyor” dedi.

Emekli Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Haşim Beydilli, milletvekillerinin maaşlarına zam yapmaları üzerine bir basın açıklaması yaptı. 122 Milyonu işçiye reva görenlerin bir çırpıda maaşlarına 800 milyon lira zam yapmasının haksızlık olduğunu belirterek, bunun ne insan haklarına, ne de vicdana sığmayacağını belirterek, “Bu artışı yaparlarken utanmadılar mı?” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *