ANASAYFA arrow right Yaşam

Çoğulcu, katılımcı ve hukuka saygılı baro hedefimiz olacak

Çoğulcu, katılımcı ve hukuka saygılı baro hedefimiz olacak
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2020 / 20.40
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2020 / 21.20

Ömer Faruk Akan, 3-4 Ekim tarihlerinde yapılacak genel kurulda Gaziantep Barosu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. “Herkesin barosu-her meslektaşa eşit yakınlıkta bir baro’ sloganı ile yola çıkıyoruz” ifadelerini kullanan Akan,“Tekilci değil, çoğulcu; ‘Ben merkezli’ değil, katılımcı ve güce değil, hukuka saygılı bir baro hedefimiz olacak” şeklinde konuştu.

Tüm birikimlerin üstüne yeni birikimler katacağız

Akan, “Mesleğin bağımsızlığını ve onurunun korunmasını görev telakki edip, Baromuzun mevcut birikim ve kazanımlarını da koruyarak, bizden önce Baromuzda görev alan ve özveri gösterenler tarafından oluşturulan tüm birikimlerin üstüne yeni birikimler katacağımızı, Gaziantep Barosu’nun; insan hakları ihlallerinden mesleki konulara, kent suçlarından toplumsal hukuksuzluklara kadar her alanda adalet arayışının en etkin kurumu olması için gayretle çalışacağım” ifadelerini kullandı.  

Herkesin barosu-her meslektaşa eşit yakınlıkta bir baro’ sloganı ile yola çıkıyoruz

Akan, yargının kurucu üç unsurundan biri olan savunma erkinin, maalesef yaşanan politik ve ideolojik çatışmaların neticesinde mesleki anlamda bir erozyona doğru itildiğini, mevcut iktidar tarafından Avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söylerken, “Hem ekonomik anlamda hem de statü bakımından bu itibarı tekrar Avukatlık mesleğine kazandıracak olan şüphesiz Baroların özverili çalışmaları olacaktır. Tüm meslektaşlarımın ve yerel dinamiklerin yönetim sürecine aktif katılımı ile ‘Herkesin barosu-her meslektaşa eşit yakınlıkta bir baro’ sloganı ile yola çıkıyoruz” dedi.

Baromuza modern bir yerleşke kazandırmak hedefimiz olacak

Av. Ömer Faruk Akan, vaatlerini şu şekilde sıraladı: “Ekonomik zorluklar nedeniyle ofis açmakta zorlanan özellikle mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımıza adliye binalarına yakın ve baromuzca tahsis edilecek ‘’GENÇ OFİS’’ projesiyle bir yıl süreyle kullanabilecekleri ücretsiz ofisler oluşturacağız.  Mesleğimizin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar herkesçe malum olup, bu sıkıntılar üzerine kaçınılmaz bir ihtiyaç olan ev ve büro temini de meslektaşlarımız üzerindeki ekonomik sıkıntıları daha da yoğunlaştırmaktadır.  Baromuz öncülüğünde kurulacak olan kooperatifler vasıtasıyla meslektaşlarımız arası dayanışmanın getirdiği güç birliğinden doğan avantaj ile çok uygun koşullarda meslektaşlarımızın ev ve büro sahibi olması için çalışma yürütülecek. Daha önce baromuza ait CMK servis aracının aktif kullanılmasına yeniden başlanılacak. Zorunlu müdafi olarak görev yapan meslektaşlarımız arası eşitlik ilkesine aykırı olmayacak şekilde yeni ve yasaya uygun bir düzenleme ile ihtiyacı olan meslektaşlara avantaj sağlanması için gerekli çalışmalar tarafımızca yapılacak. Mevcut yönetim döneminde projelendirilen, ihalesi yapılan ve arazisi alınan müstakil baro binasının inşasının hızla tamamlanması için ve baromuza modern bir yerleşke kazandırmak hedefimiz olacak. Baromuz çalışanlarının haklarının korunması adına sendikalaşmaları için gereken çalışmalar yapılacak.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *