ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Çocuklarınızı seyyar satıcılardan koruyun

Çocuklarınızı seyyar satıcılardan koruyun
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2021 / 15.19
GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2021 / 15.19
Okulların açılmak üzere olduğu şu günlerde yavrularınızı birçok tehlike bekliyor

Kirli sularla yıkanmış mikrop yuvası yiyecekler için çocuğunuza mutlaka yasaklama koyun... Ve onu, sokaktan alışveriş yapmaması için sık sık aydınlatmaya çalışın...

İşte okullar açılmak üzere yazın bin bir özenle baktığınız dinlendirdiğiniz biraz daha büyümüş, serpilmiş çocuğunuzu, hazırlayıp okula göndereceksiniz. Bu arada okula gidip gelirken, yollar da trafik kurallarına dikkat etmesini öğütleyeceksiniz... Tehlikelerden korunması için bin bir dil döküp, bin bir şey öğreteceksiniz.

Ancak hepsinden önemlisi, çocuğunuzun sağlığının okulların açılmasıyla birlikte tehlikeye girdiğinin bilinmesidir. Evet, sevgili anneler, babalar. Çocuğunuzu okul yolunda bekleyen tehlikelerin en büyüğü, sıra sıra dizilmiş seyyar satıcılardır Açıkta satılan, temizlik kurallarına riayet edilmeden ticari amaçla hazırlanan bin bir toz ve kirle bezenen bu yiyecekler, yavrunuza bilseniz ne kadar çekici gelecektir. Cebine yerleştirdiğiniz harçlığı ile bu yiyecekleri satın alarak, kim bilir hangi mikrobik hastalığın pençesine düşecektir. Aman dikkat... Çocuğunuzu bu konularda uyarıp, gelişigüzel yiyecek satın almaması için sık sık ikaz edin. Tehlike çanları çalmaya başladı bile.

Turşular, lahmacunlar, renk renk macun şekerleri, koz helvalar, tatlılar, elma şekerleri; simitler, börekler ayçiçekleri şerbetler, kokoreçler, sucuk ekmekler, sandviçler, çocuklarımızın sağlığı açısından pek tehlikeli ve cazip birer tuzaktır. Her şeyden önce bu yiyecekler ve satıcıların aracılığı ile ortada dolaşan bütün salgın hastalıklar, kolayca çocuğunuza geçer.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *