ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Çocuklarını sokağa bırakanlar cezalandırılacak”

“Çocuklarını sokağa bırakanlar cezalandırılacak”
YAYINLAMA: 07 Temmuz 2022 / 15.18
GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2022 / 15.18
Son aylarda şehrimizde meydana gelen trafik kazalarının çoğunda küçük yaştaki çocuklar hayatını kaybetmeye, yaralanmaya ve sakatlanmaya başladı. Sürücülerin dikkatsizliğinin yanında küçük yaştaki çocukların da kuralları bilmemeleri ve sokaklarda oynamaları trafik kazalarına neden oluyor

Sorunun ciddiyet kazanması üzerine Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ çocukların sokaklarda oynamalarını önlemek ve trafik kazalarını azaltmak için bazı önlemler almaya başladı. Çocuklarını sokaklarda oynamak için bırakan anne ve babaları cezalandırmak zorunda kalacaklarını bildiren Başkan Ertuğ konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Son aylarda şehrimizdeki trafik kazalarına dikkat edecek olursak çoğunda küçük yaştaki çocukların sebebiyet verdiklerini görürüz. Özellikle kenar semtlerde analar çocuklarını doğurur doğurmaz sokağa bırakıyorlar. Sokakta oynayan yavrularımız, oyun telaşıyla ne yaptıklarını bilmediklerinden kazalara sebebiyet veriyor. Ne yazık ki bu kazaların çoğu da çocuklarımızın ölümüyle sonuçlanıyor. Sakat kalan ve ağır yaralananlar da bir hayli fazla.

Bu duruma dur demek zamanı geldi artık. Bundan sonra küçük yaştaki çocuklarını oynamak için sokağa bırakan anne ve babaları da cezalandırmak zorunda kalacağız. Son olarak anne ve babaları uyarıyorum. Çocuklarını sokağa bırakmasınlar. Çocuklarına acısınlar, şehirde yaşadıklarını akılarından çıkarmasınlar. Şehirlerde oturmanın belirli kuralları vardır. Bunlara herkes uymak zorundadır, insan canından çok sevdiği yavrusuyla ilgilenmez mi? Bunun için ceza mı vermemiz gerekiyor?”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *