ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Çocukların sokak ve caddelerde oynamaması istendi

Çocukların sokak ve caddelerde oynamaması istendi
YAYINLAMA: 08 Mart 2021 / 13.38
GÜNCELLEME: 08 Mart 2021 / 13.38

Borsa dışında tahıl satılmayacak, kamyonlar belirlenen yerler dışında park edemeyecek. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ tarafından belediye hizmetleri ve trafikle ilgili üç bildiri yayınlandı. Son günlerde meydana gelen trafik kazaları sonucu çocuk ölümlerin artması üzerine cadde ve sokaklarda oynamaları yasaklandı.

Hububatta borsa ve belirlenen yerler dışında satılmayacak. Kamyonlar belirlenen yerler dışında park edemeyecekler. Konuyla ilgili olarak yayınlanan bildiriler aşağıda:  Eski Kilis garajı yeniden inşa edilerek buğday pazarı haline getirilmiştir. Kent içindeki tüm buğday komisyonlarına ve fabrika temsilcilerine Borsada dükkan tahsisi yapılmış, dükkanları No ter huzurunda çekilerek kura ile sahiplerine verilmiştir. Ancak bir kısım Kornişyoncu büğlüne kadar mukavelelerini yapmamış bulunmaktadırlar.

1 Temmuz 1982 Perşembe gününden itibaren buğday pazarı yeni yerine taşınmaya başlayacaktır. 15 Temmuz'da taşınma tamamlanmış olacaktır. 15 günlük geçici süre içerisinde kent içinde cadde ve sokak ve gelişigüzel yerlerde buğday kamyonlarının durması buralardan satış yapması yasaklanmıştır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *