ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çocuklarımıza güven ve sevgi eli

Çocuklarımıza güven ve sevgi eli
YAYINLAMA: 16 Ekim 2020 / 14.52
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2020 / 14.52

1998 Yılı’ndan beri Gaziantep’te bin 538 sokak çocuğunun belirlendiği, 271 çocuğun evine döndürülmesinin sağlandığı ve bu çocuklarla ilgili tüm verilerin bilgisayara kaydedildiği açıklandı. Bizim Çocuklarımız Projesi Danışmanı Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevil Atauz, çocuklara ulaşıp sorunlannı çözmenin önemine değinirken Gaziantep’te sokak çocuklarının durumunun çok vahim olduğunu sokakta yaşayan 40 çocuğun kaybolduğunu bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ise sokak çocuklannın yalnız Gaziantep’in değil, kentleşme süreci yaşayan her yerleşim biriminin sorunu olduğunu belirtti.

Gaziantep Sağlık, Eğitim, Kültür ve Bizim Çocuklanmız Vakfı ’nın tanıtım toplantısı dün Büyükşehir Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya katılan Bizim Çocuklanmız Pro- jesi’nin Danışmanı Prof. Dr. Sevil Atauz, “Sokakta yaşayan çocukla- nn sokak ortamından ve sokağın risklerinden, zararlı alışkanlıklann- dan uzaklaştırılmaları, kendileri için sağlıklı bir ortam bulunana kadar Güven Evi’nde kalmaları ve iş, meslek sahibi edindirme kurslanna gönderme amacında olduklarını belirtti.

Atauz, çocukların okuma yazma kurslanna da gönderildiğini belirterek, “Kaç çocuğun sokakta yaşayıp çalıştığını tespit ederek, onlann sorunlannı, neler istediklerini öğrenmek için bir araştırma yaptık. Sonuçta hangi verilere ulaştığımızı tartıştık. Biz bu projeyi oluştururken bir kaç kurum değil, tüm halk sahip çıksın istedik. Geldiğimiz nokta itibariyle hedeflerimizin çok büyük bir kısmına ulaştık. Çocuklarla ilgili herşeyi bilgisayara kaydederek belgelendirdik. Biz sokak çocuklannı iki gruba aymyoruz. Birincisi sokakta yaşayan çocuklar. Bunlar tamamen evsiz barksız sokaklarda yatıp kalkanlar. İkincisi ise, sokakta çalışanlar. Birçok sokak çocuğuna ulaştık ve bir çoğu ailelerine teslim edildi ve topluma kazandırıldı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *