ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Çocuklar, veliler korkusuz bir bayram geçirdi...

Çocuklar, veliler korkusuz bir bayram geçirdi...
YAYINLAMA: 29 Aralık 2020 / 13.37
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2020 / 13.37
Dün çok neşeliydik…

Dün gerçekten çok güzel bir bayram günü yaşadık. Caddeler, gözleri pırıl pırıl parlayan vatandaşlarla dolu, tüm kent bayraklarla donatılmış. Spor alanı çeşitli çiçekler gelincikler gibi açan yavrularımız süslü. Ulu önder Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu çocuklarla tüm halk yaşıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 62. yıldönümü törenlerine saat 8’de Atatürk Anıtına çelenkler konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra istiklal Marşı ile bayrakların gönderlere çekilmesiyle başlandı.

Törenlere saat 9.30’dan itibaren Spor alanında devam edildi. Vatandaşlar töreni tribünlerden rahatlıkla izledi. Vali Fikret Koçak, 5. Zırhlı Tugay Komutanı ve Sıkıyönetim Komutan yardımcısı Tuğgeneral Şehabettin Balkan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladı. İstiklal Marşı söylenerek alandaki gönderlere bayraklar çekildi, öğrenciler topluca ant içti. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan yaptığı konuşmasında:

“Başöğretmenimiz Atatürk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Türk çocuklarına armağan etti. “Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek onları sizlerin ellerine emanet etmiştir. Çocuklarımızı Atatürk ilkelerinin savunucusu, inkılâp ve eserlerinin bekçisi olarak yetiştiririz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *