ANASAYFA arrow right Yaşam

Çocuklar düzenli ve sağlıklı beslenemiyor

Çocuklar düzenli ve sağlıklı beslenemiyor
YAYINLAMA: 24 Mart 2023 / 20.02
GÜNCELLEME: 24 Mart 2023 / 20.02
Türkiye Çocuk Araştırması verilerine göre çocukların yüzde 42'si süt ürünlerini, yüzde 67'si sebzeyi, yüzde 49,5'i meyveyi, yüzde 87'si et ürünlerini her gün tüketemiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, çocukların gıdaya yeteri kadar erişememesini Meclis gündemine taşıdı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2022 yılına ait Türkiye Çocuk Araştırması verilerini kaynak gösteren Bülbül, çocukların yüzde 42'sinin süt ürünlerini, yüzde 67'sinin sebzeyi, yüzde 49,5'inin meyveyi, yüzde 87'sinin et ürünlerini her gün tüketemediğini belirtti. 

"Araştırmada korkunç tablonun gözler önüne serildiği" yorumunu yapan Süleyman Bülbül şöyle konuştu:

"Çocukların yüzde 42'si süt ürünlerini, yüzde 67'si sebzeyi, yüzde 49,5'i meyveyi, yüzde 87'si et-tavuk-balık ürünlerini her gün tüketemiyor. Çocuklarımızı açlığa, yoksulluğa terk etmek kabul edilemez. Siz Saraylarınızda şatafat içinde yaşarken, itibardan tasarruf edilmez derken çocuklarımız ne düzenli ne de sağlıklı besleniyor.  Bunun çözümü 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerdir. Kemal Kılıçdaroğlu'nu milletin kararıyla 13. Cumhurbaşkanı yapacağız. Yıllardır dediğimiz gibi bizim iktidarımızda hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek, yoksulluk bitecek herkes refaha kavuşacak."

TÜİK'in araştırma verileri

Peynir ve yoğurt gibi süt ürünlerini her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocukların oranı 57,8.

Ekmek veya makarna gibi tahıl içeren yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocukların oranı yüzde 62,4 iken meyveyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 50,5, sebzeyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 33,0.

Et, tavuk veya balığı her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 12,7 ve fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagilleri her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 10,9 oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *