ANASAYFA arrow right Eğitim

Çocuklar bir daha eğitimden uzak kalamaz

Çocuklar bir daha eğitimden uzak kalamaz
YAYINLAMA: 30 Ağustos 2021 / 20.30
GÜNCELLEME: 30 Ağustos 2021 / 20.30
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF), Covid-19 salgını sebebiyle uzun bir süredir kapalı olan okulların tüm ülkelerde önlemler alınarak tekrar açılması çağrısı yaptı.

DSÖ ve UNICEF yüz yüze eğitimin başlayabilmesi için öğretmenlerin ve okul personellerinin aşılamada öncelikli gruplarda olması gerektiğini açıkladı.

Virüsün bulaşmasını en aza indirecek önlemlerin alınması ile okulların daha güvenli hale getirilebileceğinin belirtildiği yazılı açıklama şöyle:

“Ulusal aşı programında hedef gruplardan biri olan öğretmen ve okul personellerine aşı önceliği sunulmalı. Covid-19 hastalığı riski altında bulunan ve kronik rahatsızlığı olan 12 yaş ve üstü çocuklar aşılanmalıdır. Sınıflar iyi bir havalandırmaya sahip olmalı, mümkünse daha küçük olmalıdır. Çocuklar ve personel düzenli olarak test edilerek salgının önüne geçilebilir.

Salgın, eğitimde tarihteki en feci aksaklığa neden oldu. Bu nedenle, sınıf temelli öğrenmenin DSÖ Avrupa Bölgesi'nde kesintisiz olarak devam etmesi hayati önem taşımaktadır. Bu, çocukların eğitimi, ruh sağlığı ve sosyal becerileri, okulların çocuklarımızın toplumun mutlu ve üretken üyeleri olmalarına yardımcı olması için büyük önem taşımaktadır. Tüm ülkeleri okulları açık tutmaya ve tüm okulları Covid-19 riskini ve farklı varyantların yayılmasını en aza indirecek önlemler almaya davet ediyoruz.

Bulaşıcı Delta çeşidi, bu yılki okul açılış sezonuna ek bir endişe ve karmaşa ekledi. Bu, toplumdaki yüksek Covid-19 bulaşma hızını okullarda çok daha fazla arttırıyor. Bu nedenle, hepimiz; virüsün bulaşmasını azaltmayı taahhüt etmeliyiz.

Veriler, aşı olmanın hastalık ve ölüm riskini önemli ölçüde azalttığını açıkça göstermektedir. İnsanlar aşı yaptırmaya çağrıldıklarında iki doz aşılarını olmalı. Aşı, virüse karşı en iyi savunma hattımızdır. Pandeminin sona ermesi, her yerde en savunmasız olanları korumak için aşı üretimini ve doz paylaşımını desteklemek de dahil olmak üzere, tüm ülkelerde aşıları adil bir şekilde, hızla arttırmalıyız. Ayrıca test, sıralama, izleme, izolasyon ve karantina da dahil olmak üzere çalıştığını bildiğimiz halk sağlığı ve sosyal önlemleri takip etmeye devam etmeliyiz.”

Salgının bitmediğine dikkat çeken UNICEF, okulların açık kalabilmesi için herkese görev düştüğünü söyledi. UNICEF'in açıklamasının satır başlıkları ise söyle:

Çocuklar ve gençler, bir yıl daha kesintiye uğramış bir öğrenim yılı geçiremez. Aşılama ve koruyucu önlemler çocukların öğrenim kesintisi yaşamak zorunda kaldığı pandeminin en karanlık günlerine dönüşün önlenmesine yardımcı olacaktır.

Çocuklar pandeminin sessiz kurbanları oldu. Bir okul, bir binadan çok daha fazlasıdır. Topluluklarımızın kalbinde bir öğrenme, güvenlik ve oyun yeridir. Kapalı olduklarında çocuklar öğrenmeyi ve arkadaşlarıyla birlikte olmayı kaçırıyor ve evde şiddete maruz kalabiliyor. Okulların yeniden açılmasını ve güvenli bir şekilde açık kalmasını sağlamalıyız.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *