ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çocuk suçlu sayısı artıyor

Çocuk suçlu sayısı artıyor
YAYINLAMA: 19 Mart 2023 / 17.31
GÜNCELLEME: 19 Mart 2023 / 17.31
Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Dünya Çocuk Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Komisyon sözcüsü Avukat Özlem İnce, “Çocukların sokağa itilmesini engelleyen ciddi çalışma yapılmıyor” dedi.

Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından, Dünya Çocuk Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Avukat Özlem İnce çocuklarla ilgili sorunların saptanmasında, çözüm üretilmesinde toplumun her ferdine, her kurum ve kuruluşa görev düştüğüne dikkat çekti.

En doğru kara çocuğun yüksek yararı gözetilerek verilendir

15-22 Kasım Dünya Çocuk Günü nedeniyle Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak Sani Konukoğlu Tıp Merkezinde “Çocukla sağlıklı iletişim ve çocuğun hukuki korunması” konulu panel düzenleyeceklerini, 22 Kasım’da ise M1 Tepe Alışveriş Merkezinde “Çocuk şenliği ve resim sergisi” açacaklarını ifade eden komisyon sözcüsü Avukat Özlem İnce, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek için değişik çalışmalar yapacaklarını, ifade etti. 20 Kasım 1989 tarihinde BM Genel Kurulunda “Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin onaylanmış olması nedeniyle bu tarih Dünya Çocuk Günü olarak kabul edildiğini ve bir çok ülkede çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlatan İnce, “Çocuklarla ilgili olarak alınacak her türlü karar ve uygulamalarda çocuk için en doğru olanın ve çocuğun yüksek yararının gözetilmesini esas alan çocuk haklarına dair sözleşmenin getirdiği düzenlemelerin uygulamadaki yansımaların daha iyi anlaşılabilmesi için Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak çalışmamız devam ediyor” dedi.

Çocuk suçlu sayısı sürekli artıyor

Savaş halleri ve doğal afetlerle ekonomik ve sosyal buhran döneminde en fazla çocukların olumsuz etkilendiğini ifade eden İnce sözlerine şöyle devam etti; “Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, son iki yılda çocuklarını devletin barınma yurtlarına, çocuk esirgeme kurumlarına vermek isteyen ailelerin sayısında 5 kat artış olmuştur. Çocukların karıştığı suç dosyası sayısı ülke genelinde 160 bin ile ifade ediliyor. Yerel yönetimler sokakta kalan ve sokakta çalışan çocuklarla ilgili tedbir alsa da sokağa terk edilen çocuk sayısının azaltılması yönünde ciddi tedbirler alınmıyor. Toplumun en değerli kaynağı insandır. İnsanın yetişmesindeki en önemli dönem ise çocukluk dönemidir. Çocuklarla ilgili sorunların saptanmasında, çözüm üretilmesinde, toplumun her ferdi, her kurum ve kuruluşlarına görev düşüyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *