ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Çocuk felci aşısının zamanında gelmeyişi devleti zarara, vatandaşı eziyete soktu

Çocuk felci aşısının zamanında gelmeyişi devleti zarara, vatandaşı eziyete soktu
YAYINLAMA: 01 Aralık 2020 / 14.15
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2020 / 14.15
Son yapılan aşıdan sonra 1.5 ay zaman geçince aşının etkisi kalmıyor, yeniden aşı programı yapılması gerek

Yarım kalan aşı sırasında tedavi güçleşiyor. Bilindiği gibi uzun süredir şehrimizde çocuk felci ve karma aşı yok. Bu yüz den vatandaşlar sızlanıp duruyor. Devamlı olarak gazetemize şikâyetler yağıp duruyor. Konuyu birkaç kez işleyerek ilgilileri uyardık. Konu üzerine eğilindi, fakat olumlu sonuç alınamadı. Sağlık Müdürlüğü tarafından Bakanlığa yazı yazıldığı ve hemen gönderiliyor şeklinde cevap verildiği tespit edildi. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı tarafından hemen aşı gönderiliyor cevabı üzerinden birkaç ay geçmesine rağmen ortalıkta aşı yok. Çocuk felci aşısı ve etkileri konusunda doktorlarla yaptığımız görüşmelerde şu bilgiler verildi:

Aşının tam olarak etkinliğini göstermesi için bir program uygulanması gerekiyor. Çocuk felci aşısı her 1,5 ayda bir kere olmak üzere aralarında zaman aşımı olmadan üç kere yapılmalıdır. Aşılardan İkisi yapılıp birisi zaman aşımına uğrayınca o aşının hiçbir faydası dokunmaz. Yeniden aynı aşı programının uygulanması gerek.

Önemli noktalardan birisi de şu: Çocuk felci aşısı programı uygulanırken 1,5 aylık süre aşılıp, çocuk felci hastalığına yakalanınca çok daha büyük güçlükler doğuyor. Bu sefer de tedavi çok güçleşiyor.

Bu yüzdendir ki şimdiye kadar şehrimizde uygulanarak yarım kalan çocuk felci aşı programı işe yaramaz hale geldi. Bundan sonra aşı gelirse yeniden 4,5 aylık aşı programının uygulanması gerekecek. Bu nedenle devlet büyük zararlara uğradı. Vatandaş da üzülmesi yanında yeniden aynı şeyleri yaptırmak durumuna düşeceğinden, hem zaman kaybına uğrayacak, hem de çektiği sıkıntı kesesine kalacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *