ANASAYFA arrow right Yaşam

Çıtayı ve üye sayımızı yükselterek yolumuza devam edeceğiz

Çıtayı ve üye sayımızı yükselterek yolumuza devam edeceğiz
YAYINLAMA: 03 Ağustos 2020 / 19.29
GÜNCELLEME: 03 Ağustos 2020 / 19.36
15 Mayıs’ta yapılması planlanan üye sayımının pandemiden dolayı 15 Temmuz’a ertelendiğini kaydeden Birlik Haber Sen Gaziantep İl Başkanı İbrahim Halil Yorulmaz, “Yapılan üye sayımları sonucunda Birlik Haber Sen Türkiye’de yetkili sendika olma özelliğini korudu.

Gaziantep’te geçen yıl 170 olan üye sayımızı bu sene 200’e yükselttik. Bundan sonraki hedefimiz çıtayı daha da yükseltip, üye sayımızı arttırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Çalışanlara, hem maddi hem de manevi olarak destek olduk

PTT çalışanlarının bir aile olduğunu açıklayan Yorulmaz, sendikaya üye olsun veya olmasın tüm çalışanların gece-gündüz ve tüm sorunlarında yanlarında olduklarının altını çizdi. “Pandemi sürecinde çalışanlara yönelik çalışmalar yaptık. Hastanede tedavi görenleri arayarak, ihtiyaçları olup olmadıklarını sorduk, elimizden geldiği kadarıyla da almaya çalıştık. Yeni evlenen çiftlere, hediye takdim ettik. Sendika olarak hem maddi hem de manevi konularda çalışmalar gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’i anlamak istemeyen bürokrasi var

Yorulmaz, Pandemi sürecinde PTT çalışanlarının gece-gündüz özverili şekilde çalıştıklarını hatırlatırken, “Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Birlik Haber Sen Genel Başkanı Ömer Budak’ın çaba ve gayretleriyle PTT çalışanlarına 2 bin lira ikramiye aldık. Ama pandemi sürecindeki yoğunluğumuz devam etmektedir. Bu yoğunluğumuz personel eksikliğinden kaynaklanıyor. Çünkü Gaziantep’i anlamak istemeyen bürokrasi var. Kentimiz sürekli göç alan bir ilimiz ve Suriyelilerle şehrin nüfusu 2.5 veya 3 milyona dayanmış durumda” tespitini yaptı.

60’a yakın memur, 40’a yakında dağıtıcı açığımız var

Gaziantep PTT Başmüdürlüğünde çalışan sıkıntısının had safhada olduğuna dikkat çeken Birlik Haber Sen Gaziantep İl Başkanı İbrahim Halil Yorulmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Gişelerimizde çift personel ile çalışması gerekirken tek personel çalışıyor. Kentimizde 60’a yakın memur, 40’a yakında dağıtıcı açığımız bulunmaktadır. Hayat pahalılığı ve iş yoğunluğu nedeniyle 55 kişi tayin istedi. İlimizin Milletvekillerine ve siyasi partilerine sorunlarımızın çözüme kavuşturulması için çağrıda bulunuyoruz.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *