ANASAYFA arrow right Güncel

Cinsiyetçi Ali Edizer tabiplik görevinden açığa alındı

Cinsiyetçi Ali Edizer tabiplik görevinden açığa alındı
YAYINLAMA: 09 Ekim 2020 / 16.26
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2020 / 16.26
Sosyal medyadaki tepki çeken cinsiyetçi paylaşımları nedeniyle Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca hakkında inceleme başlatılan ve sözleşmesi feshedilen Dr. Ali Edizer, tabiplik görevinden de açığa alındı.

Medeni Kanun ile "mücadele ettiğini" söylediği ve erkeklere "İkinci eş alın" dediği için Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulunca hakkında inceleme başlatılan ve sözleşmesi feshedilerek görevinden alınan GATA’nın Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer, tabiplik görevinden de açığa alındı. 

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan habere göre, paylaşımları sonrası Edizer'in kadrosu, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin önerisiyle, Güdül Devlet Hastanesine gönderilmişti. Edizer'in, soruşturmanın selameti açısından Bakan Fahrettin Koca'nın talimatıyla tabiplik görevinden de el çektirildiği öğrenildi. Cinsiyetçi doktor hakkındaki idari soruşturma devam ediyor.

Ne demişti?

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla tepki çekmişti.

Paylaştığı bir videoda Medeni Kanun ile mücadele ettiğini söyleyen Edizer, "Dün gene işittim, gül gibi bir yuva yıkılmış, boşanmışlar. Niye? Koca aldattı diye. Ayıptır, günahtır. Oğlum niye aldatıyorsunuz la? Allahutaala size ruhsat vermiş. Aldınız, bir başkasını sevdiniz, onu da alın" dedi.

Edizer, "Esra Erol'da" programına ilişkin Facebook'ta yaptığı paylaşımda da suçu Medeni Kanun'a atarak "Sorsan 'kadına özgürlük ve uygarlık' kazandırıldı. Resmiyete tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği" ifadelerini sarf etti ve bunun Batı'nın ahlaksızlığı olduğunu savundu.

Söz konusu paylaşımları sonrasında başhekim yardımcılığı sözleşmesi feshedilen ve görevinden alınan Ali Edizer'in kadrosu, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin önerisiyle, Güdül Devlet Hastanesine gönderilmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *