ANASAYFA arrow right Yaşam

Cinsel istismardan tutuklu tarikat şeyhinin villası satışta

Cinsel istismardan tutuklu tarikat şeyhinin villası satışta
YAYINLAMA: 10 Eylül 2020 / 19.52
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2020 / 21.27
Kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklanan Uşşakî Tarikatı şeyhi Fatih Nurullah’ın Sakarya Kuzuluk’taki villası satışa çıkarıldı. Nurullah’ın ailesi ve müritleri olaydan sonra bölgeden kaçtı.

Sakarya Akyazı’da jandarmanın düzenlediği operasyonla gözaltına alınan ve 11 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklanan 58 yaşındaki Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah’ın (Fatih Eyüp Şağban) Sakarya Kuzuluk’taki villası satışa çıkarıldı.

serbestiyet.com’un aktardığına göre satışı söz konusu villa istismarın ortaya çıkmasından sonra içi acilen boşaltılan dergâhın yanında bulunuyor.

Bir dönüm arazi içinde 3 katlı olarak inşa edilen ve toplam büyüklüğü 200-210 metrekare olan villa için 1 milyon 500 bin TL isteniyor.

Kaplıcasıyla ünlü tatil beldesi Kuzuluk’taki villa için Serbesiyet fiyatta esneme payının olmadığını yazdı ve bahçenin özel çimle kaplı olduğunu aktardı.

İstismar olayının ayyuka çıkmasıyla birlikte bölge halkı Tarikat Şeyhi Nurullah’a tepki göstermiş, Nurullah’ın ailesi ve müritleri olaydan sonra buradan ayrılmıştı.

Mahalleli rahatsız

Mahalle muhtarı Murat Çakmakçı “Ne istismara uğrayan kızın ailesi ne de şeyhin müritlerinin hiçbiri şu an burada değil. Müritler normalde burada yaşamıyorlar. Ayda birkaç kere kalabalık şekilde gelip giderlerdi. Mahalleli sevmiyordu. Bizim mahallemiz turizm mahallesidir. Marmara Bölgesi içinde en gözde yerlerden birisi burası. Ne yazık ki mahallemizin böyle bir iğrenç olayla anılması hepimizi çok üzdü” dedi.

Ne olmuştu?

Gerçek adı Eyüp Fatih Şağban olan ancak kamuoyu tarafından Fatih Nurullah olarak bilinen Uşşaki Tarikatı lideri, geçtiğimiz günlerde bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu için gözaltına alınıp tutuklandı.

Türkiye’nin gündemine gelen bu olayı Odatv haberleştirdi. Ardından da Nurullah'ın istismara maruz bıraktığı çocuğun babası ile yaptığı ve suçunu itiraf ettiği telefon görüşmelerinin ses kayıtlarını yayınladı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şeyh Nurullah için hakkında ‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı’ ve ‘çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından toplam 55 yıla kadar hapis cezası istendi.

Fatih Nurullah kimdir?

Uşşaki Tarikatı’nın lideri. Daha önce yaptığı açıklamalarda, “Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya, Tayyip Bey ‘Bekleyin' dedi. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor" demişti.

20 Eylül 1934'te Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Yerli köyünde doğan İbrahim İpek Çorumi'nin liderlik ettiği Uşşaki Tarikatı, 2000'de şeyhin ölümünden sonra Fatih Nurullah'ın kontrolüne geçti.

Çorumi’nin ölümüne kadar tarikatın merkezi Çorum’du. Nurullah ise tarikatın merkezini Sakarya’ya taşıdı. Ancak tarikatın Çorum’daki etkisi güçlü bir şekilde devam etti.

Çorumi’nin oğlu Nurullah İpek de bir önceki dönem AKP kadrolarından belediye meclis üyeliği yaptı.

"İpek Yolu" olarak da bilinen Uşşaki Tarikatı, Halveti Tarikatının bir kolu. Merkezleri İstanbul Kasımpaşa’da yer alıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *