ANASAYFA arrow right Dünya

Çin'den kredi talep eden ilk avro bölgesi ülkesi Portekiz oldu

Çin'den kredi talep eden ilk avro bölgesi ülkesi Portekiz oldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.30
Portekiz, gelecek hafta 240 milyon avro karşılığı bir kredi alarak, yuan cinsi kredi alan ilk Avro bölgesinden Avrupa ül
Portekiz, gelecek hafta 240 milyon avro karşılığı bir kredi alarak, yuan cinsi kredi alan ilk Avro bölgesinden Avrupa ülkesi olacak.
Portekiz Maliye müsteşarı Ricardo Mourinho Felix, ECO ekonomi gazetesine, bu kredinin hedefinin çok yüksek boyutlu bir piyasaya güçlü nakitle girmek olduğunu açıkladı.
Jornal de Negocios adlı Portekiz gazetesinde yer alan habere göre, Çin'de "panda tahvilleri" denen ve yabancılar tarafından çıkarılan tahvillerin satışı 2017 yılından beri inceleme aşamasındaydı. Ancak proje Çin Başkanı Xi Jinping'in geçen Aralık ayında Portekiz ziyaretinden itibaren hızlandırılarak hayata geçirildi.
Portekiz, kendisine sert bir bütçe politikası karşılığında 78 milyar avroluk bir kredi sağlamış bulunan üç yıllık bir uluslararası yardımın koşullarından 2014 yılında özgürleşmişti. Daha sonra yavaş yavaş özel kredi piyasasına rahatlıkla ulaşma olanağı edinmişti. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *