ANASAYFA arrow right Dünya

Çin uzay istasyonu kurma görevine hazırlanıyor

Çin uzay istasyonu kurma görevine hazırlanıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.29
Çin İnsanlı Uzay Mühendislik Dairesi (The China Manned Space Engineering Office - CMSEO), 4 Mart Pazartesi günü, ülke uz
Çin İnsanlı Uzay Mühendislik Dairesi (The China Manned Space Engineering Office - CMSEO), 4 Mart Pazartesi günü, ülke uzay istasyonunun çekirdek modülü olan Long March-5B taşıyıcısının, uzay istasyonu görevlerini başlatmak için yılın ikinci yarısında fırlatılacağını duyurdu.
Çin, uzay istasyonu inşasının tamamlanmasını 2022 dolaylarında takvime bağlamış bulunuyor. Bu istasyon, ülkenin uzun vadeli yörünge içi operasyonları için uzay laboratuvarı görevini üstlenecek.
Uzay istasyonunun bir çekirdek modülü ve deney modülleri olacak. Halen geliştirilme aşamasında bulunan bu modüller uzaya Long March-5B tarafından fırlatılacak.
Long Marcg-5B'nin ilk uçuşu için ortak alıştırmalar 2019 sonunda Wenchang Uzay Rampa Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu çerçevede astonotların seçim ve eğitim programları hazırlanmakta.
CMSEO'ya göre Çin, ülkenin uzay istasyonunu uluslararası bir bilim ve teknoloji işbirliği platformu yapmayı taahhüt etmiş bulunuyor.
CMSEO, bu yılın Haziran ayında, Çin uzay istasyonunun başvurusunu tamamlamak ve bir dizi işbirliği projesi başlatmak üzere Birleşmiş Milletler Uzay Konuları Ofisi ile birlikte çalışacak.
Çin'in 15 Eylül 2016'da fırlatılmış bulunan Tiangong-2 uzay laboratuvarı o zamandan beri yörüngede testlerini sürdürmekte olup bu yılın Temmuz'undan sonra yörüngeden çıkacak. Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *