ANASAYFA arrow right Dünya

Çin Üniversitesi, Times Yükseköğretim 2019 sıralamasında ilk sırada yer aldı

Çin Üniversitesi, Times Yükseköğretim 2019 sıralamasında ilk sırada yer aldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.30
Times yükseköğretim (Times Higher Education - THE)'nin 2019 Asya Üniversiteleri sıralamasında Çin'in Tsinghua Üniversite
Times yükseköğretim (Times Higher Education - THE)'nin 2019 Asya Üniversiteleri sıralamasında Çin'in Tsinghua Üniversitesi'nin, Çin ana karasından birinci sıraya yerleşen ilk üniversite olduğu açıklandı.
Tsinghua Üniversitesi, 2016'dan beri ilk sırayı kimseyi bırakmayan Singapur Ulusal Üniversitesi'nin (National University of Singapore) yerini alarak onu ikinci sıraya itti.
Bu arada Hong Kong Bilim ve Teknoloji Enstitüsü, iki sıra tırmanarak, Çin Özel Bölgeleri arasında en öne geçip endüstri girdilerinde artış sağlaması ve uluslararası düzlemdeki skorları sayesinde üçüncü sırada yer bulmuş bulunuyor.
Hong Kong Üniversitesi dördüncü sıradaki yerini koruyor. Pekin Üniversitesi ise, araştırma ve endüstri gelirlerindeki düşüş yüzünden iki sıra inerek beşinci sıraya yerleşiyor.
Londra merkezli derginin çok saygın sıralaması olan THE, 27 ülke ve bölgeden 350 yıldan fazla geçmişe sahip 400 üniversiteyi inceliyor. Çin ana karası bu üniversiteler arasında 72 konuma sahip. Bu geçen yılki 63 üniversiteden 9 fazla yükseköğretim kurumu demek oluyor.
THE sözcüsü Phil Baty "Çin bir kez daha Asya üniversitelerinin başlıca başarı öyküsü olmuştur. Bu, ülkenin yükseköğretim sektörünü yıllardır yaptığı büyük ve sürekli yatırımın sonucudur" dedi.
Özellikle yükseköğretime ilişkin haber ve sorunları ele alan THE'nin Dünya Üniversite Sıralaması, araştırma-yoğun kurumları eğitim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünüm gibi temel işlevleri çerçevesinde değerlendiriyor.
THE'nin Asya üniversiteleri sıralaması da performans göstergeleri olarak aynı kriterleri kullanıp en kapsayıcı ve dengeli kıyaslamaları yapıyor ve öğrenciler, akademisyenler, üniversite önderleri, endüstri ve hükümetler tarafından güvenilir olmayı başarıyor. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *