ANASAYFA arrow right Dünya

Çin-Rusya ticaretinde hedef 200 milyar dolar

Çin-Rusya ticaretinde hedef 200 milyar dolar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.31
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.31
Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Rusya ziyareti sırasında dün 2 ortak bildiri imzalandı, ekonomik ve ticari işbirliği konusun
Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Rusya ziyareti sırasında dün 2 ortak bildiri imzalandı, ekonomik ve ticari işbirliği konusunda mutabakat sağlandı.
Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü Gao Feng'in bugün yaptığı açıklamaya göre, bakanlık ile Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı arasında anlayış muhtırası imzalandı. Bu belgede ikili ticaret hacminin 200 milyar dolara ulaştırılması hedefi belirlendi.
Tarım alanında iki ülkenin ilgili birimleri, soya fasulye ekiminde işbirliğine dair plan saptadı. Ayrıca Rusya'dan buğdayın Çin'e ihraç edilmesi için karantina dahil 5 anlaşma imzalandı. Bu anlaşmalar iki ülke arasında tarımsal ürünlerin ticaretinde hızlı artış için zemin hazırladı.
Diğer yandan bilimsel ve teknolojik inovasyon konusunda ortak inovasyon fonu oluşturulacak, bilimsel ve teknolojik işbirliğine güçlü destek sağlanacak.
Ayrıca nükleer enerji, doğal gaz, otomobil imalatı, bilim-teknoloji parkı inşası, ortak e-ticaret işletmeleri, 5G işbirliği dahil 20 milyar dolar değerinde 10 işbirliği anlaşması imzalandı. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *