ANASAYFA arrow right Dünya

Çin Meclis Başkanı, ABD Senatosu üyeleriyle görüştü

Çin Meclis Başkanı, ABD Senatosu üyeleriyle görüştü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu, dün başkent Beijing’de ABD’li senatörler Steve Daines ve Davi
Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu, dün başkent Beijing’de ABD’li senatörler Steve Daines ve David Perdue’nin başkanlığındaki heyetle görüştü. Li Zhanshu, ABD-Çin Çalışma Grubu’nun eşbaşkanı da olan senatör Steve Daines ve senatör David Perdue’nin uzun süredir ikili ilişkilerin gelişmesi ve yasama kuruluşları arasındaki temaslar için harcadığı çabalardan övgüyle söz etti.
Bu yılın, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 70’inci yıldönümü ve Çin ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin 40’ıncı yıldönümü olduğunu hatırlatan Li Zhanshu, tarihin iki ülkenin işbirliğinden kazanç sağladığını, zıtlaşmalardan ise zarar gördüğünü kanıtladığını kaydetti.
Li, “Çin-ABD ilişkilerinin sağlıklı şekilde sürdürülmesi, hem iki ülkenin hem de tüm dünyanın ortak menfaatlerine uygundur” açıklamasını yaptı.
ABD’li konuklar, görüşmede ABD-Çin ilişkilerinin günümüz dünyasındaki en önemli ikili ilişkilerden olduğuna dikkat çekerek, ABD-Çin Çalışma Grubu'nun iki hükümet ve iki halk arasındaki karşılıklı anlayışın derinleşmesi için çabalarını sürdüreceğini ifade etti.
Diğer yandan, Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Wang Chen de aynı gün Steve Daines ve David Perdue ile bir araya geldi. Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *