ANASAYFA arrow right Dünya

Çin, dünyanın en büyük temiz kömür enerjisi üretim sistemini kuruyor

Çin, dünyanın en büyük temiz kömür enerjisi üretim sistemini kuruyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.26
Ulusal Enerji Dairesi (National Energy Administration-NEA), 12 Şubat Salı günü, dünyanın en büyük temiz kömür enerjisi ü
Ulusal Enerji Dairesi (National Energy Administration-NEA), 12 Şubat Salı günü, dünyanın en büyük temiz kömür enerjisi üretim tesisini kurarak, emisyon kısma ve enerji tasarruf etmede yeni bir kilometre taşı oluşturdu.
NEA, ülkenin, 13. Beş Yıllık Plan çerçevesinde öngördüğü çok düşük emisyon, enerji koruma ve dönüştürme hedeflerini iki yıl öncesinden tutturduğunu açıkladı.
Çok düşük emisyonlu kömür enerjisi jeneratörleri, 2018 yılının üçüncü üç aylık dönemi sonu itibariyle Çin'de 750 milyon kilovattan fazla bir kapasiteye ulaştı. Bu, NEA verilerine göre, ülkenin toplam kömür enerjisi üreten birimlerinin yüzde 75'inden çoğunu oluşturuyor.
Çin Elektrik Konseyi'nin bildirdiğine göre, 2012 ile 2017 arasında kömür enerjisi üreten jeneratörlerin dönüşümü sonuncunda sülfür dioksit emisyonları yüzde 86 oranında azalmış, nitrojen oksid yüzde 89 düşürülmüş ve yüzde 85 kadar daha az duman ve toz oluşmuştur.
Öte yandan NEA, enerjide korumacı ve çok düşük emisyon yöntemlerini ve temiz, etkili ve sürdürülebilir kömür enerjisi endüstrisini desteklemeyi sürdüreceğini bildiriyor. Haber Merkezi










Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *