ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çimentoya ambargo!..

Çimentoya ambargo!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Mimarlar Odası, İnşaat Müteahhitleri Derneği, İnşaat Mühendisleri Odası, S.S. Güneykent ve S.S. Yenikent
Mimarlar Odası, İnşaat Müteahhitleri Derneği, İnşaat Mühendisleri Odası, S.S. Güneykent ve S.S. Yenikent Konut Yapı Kooperatifleri Birliği ile Briketçiler ve Karocular Odası tarafından, bir hafta süreyle çimento alınmamasına yolunda ortak karar alındı.

Yılın başından bu yana 12 kez zam geldi
Çimento kullanan meslek kuruluşları tarafından yapılan ortak açıklamada, çimento fabrikalarının özelleştirilmesinden sonra, fiyatların serbest piyasa koşullarında rekabet esasına göre değil, fabrikalar arasındaki anlaşmalarla, kartel ölçülerinde ve enflasyon oranının çok üzerinde tespit edildiğine dikkat çekildi. 1 Ocak 1997’den bu yana mazota yüzde 10.4 dolara yüzde 14.5 oranında zam yapılırken, çimento fiyatlarının bu süre içerisinde tam 12 kez artırılarak yüzde 39.7 oranında zamlandığı ifade edildi.

24-360 Mart tarihlerinde boykot yapılacak Gaziantep’teki çimento kullanan meslek kuruluşları, aşırı fiyat artışlarını protesto etmek amacıyla 24-30 Mart tarihlerinde çimento almayacaklarını açıkladılar. Meslek kuruluşlarının temsilcileri dün Ticaret Odası’nda toplanarak taraşından çimento fabrikalarının fiyat artışlarını enflasyon oranında yapmasını istedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *