ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çimento istifi yanlış yapılıyor

Çimento istifi yanlış yapılıyor
YAYINLAMA: 11 Mayıs 2022 / 15.16
GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2022 / 15.16
En önemli inşaat malzemesi olan çimentonun satışı son olduğu işyerlerinde yanlış istiflenmesi, bunun da çimentoya zarar vererek kalite kaybına yol açtığı belirtildi.

Uzmanlar üst üste 12 torbadan fazla çimento konulmaması uyarısında bulundu.

Uzmanlar çimento satıcıların uyararak üst üste 12 torbadan fazla çimento torbası dizilmemesi uyarısında bulunurken, tüketicinin de satın alırken yapılan istiflere ve aldığı çimentoya dikkat etmesini istedi.

Yanlış dizilen çimentonun

özelliği kayboluyor

İnşaatlarda kullanılan çimentonun, satıcılar tarafından bilinçsiz istiflendiğini belirten uzmanlar, “Çimento istiflenmesi, hatta su, çimento, kum Oranı bakımından önemlidir. O nedenle çimentolar inşaatlarda doğru kullanılsa bile, istiflenmesi çok önemli. Satıcılar İstifleme konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Hatta bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiyorlar. Şehirde bir çok yerdeki çimento satanların üst üste 20-25 torba dizebilmesi çok şaşırtıcı. Bu yanlış ve hatalı bir İstifleme. Eğer böyle yapılırsa altta kalan çimento özelliğini kaybeder. Kullanıldığı inşaatta da aynı şekilde özelliksiz bir çimento olur ve görev yapamaz. İstifleme sırasında 12 torbadan fazla üst üste çimento dizilmemeli” uyarısında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *