ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cilt hastalıkları ciddiye alınmıyor

Cilt hastalıkları ciddiye alınmıyor
YAYINLAMA: 18 Ağustos 2021 / 12.54
GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2021 / 12.54
Kış mevsiminde alerjik hastalıklarla uyuz vakalarının arttığına dikkat çeken uzmanlar, cilt hastalığına karşı halkın ilgisiz kaldığına, bunun da sonuçta çok ağır hastalıklara yol açtığına dikkat çekti.

Uzmanlar, uyuza karşı temizliğe dikkat edilmesini önerirken, kaşıntı ve alerjik durumlarda derhal en yakın cilt doktoruna başvurulmasını istedi.

Cilt Mütehassısı Dr. Ayşe Apaydın, toplum tarafından cilt hastalıklarının genellikle ihmal edildiğini ve ciddiye alınmadığını belirterek, birçoklarının da kocakarı ilaçlarında şifa aradığını açıkladı. Kış dolayısıyla temiz olmayan sıcak yatakta yatıldığında kaşıntıların olabileceğini, bunun da uyuza çevireceğini vurgulayan Apaydın, “Kaşıntısı olan hasta derhal cilt doktoruna başvursun. Başka doktorlara giderek zaman kaybına yol açmasın. Üstelik böyle durumlarda başka hekimlerin vereceği ilaçlar, hastaya pahalıya mal olacağı gibi, hastalığın teşhisi ve iyileşmesini de geciktirir. Halbuki zamanın da teşhis edilen cilt hastalıklarının tedavisi daha ucuza mal olacağı gibi kısa sürede de iyileşebilir” dedi. Kış mevsiminde özellikle öğrencilerde bit ve pire görüldüğünü, bunun da yine yetersiz temizlikten ileri geldiğini ifade eden Dr. Apaydın, anne ve babaların çocuklan sık sık kontrol etmesini, temizliğe özen gösterilmesini hatırlattı.

Cilt tümörleri ağrı ve sızı yapmadığı için hastaların doktora gelmediğini, bir anlamda ihmalkar davrandığını kaydeden Ayşe Apaydın, “Bazen yüz, dudak, burun, yanak, kulak gibi bölgelerde kabuklu iyileşmeyen yaralar oluşur.

Böyle hastalar, zararsız zannederek hekime gitmez. Oysa bu tür hastalar zamanında cilt doktoruna gitmiş olsa basit bir tedavi ile kısa sürede iyileşir. Fakat geciktiğinde tedavi çok daha zor ve pahalıya mal olur. Aynı zamanda tehlikesi de artar. Özellikle orta yaş ve üzerindeki hastalarda görülen bu tip gelişmelerde derhal bir hekime başvurulması gerek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *