ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çiller yanlış yaptı 

Çiller yanlış yaptı 
YAYINLAMA: 08 Şubat 2021 / 13.32
GÜNCELLEME: 08 Şubat 2021 / 13.32
Türkiye için hayati önem taşıyan zirveye Ecevit ve Çiller katılmadı…

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında yapılan ‘Liderler zirvesine’ DYP Lideri Tansu Çiller’in katılmaması, bazı parti temsilcilerinin sert eleştirisine yol açtı. Cumhurbaşkanın AB gibi önemli bir toplantıya başkanlık etmesi ve liderleri bu yönde iknaya çalışması ise memnuniyetle karşılandı.

Tütüncüler: "Cumhurbaşkanımız bir anlamda Türk halkının AB ve Türkiye entegrasyonu yönünde liderlerin düşüncelerini aldı. Öncelikle şunu ifade edeyim Cumhurbaşkanının bu girişimini CHP olarak destekliyoruz. Böyle tarihi bir zirveye DYP lideri Çiller’in Başbakanı gerekçe göstererek katılmaması temsil ettiği kitleye saygısızlık olduğu gibi, bu kitlenin görüşünü zirvede dile getirmemiştir.

Abdullah İnce: "Aslında böyle bir parti liderinin toplantıya katılıp, ne istiyorsa veya neye karşıysa orada dile getirmesi gerekti. Tepkisini açıkça ortaya koymalıydı. Oyunbozanlık yaparak başbakan katılmıyor, ben de katılmıyorum diye toplantıyı sabote etmek doğru değil. Aslında Çiller toplantıda bazı konularda görüş belirtmek zorunda kalacaktı.

Çelikaslan: "AB’nin önünde engel olarak görülen idam cezasıyla ilgili net bir sonuca ulaşılmadı. Burada olması gereken iktidarın büyük ortağı DSP’nin, Başbakan düzeyinde temsil edilmesiydi. Başbakan zirveye katılmayarak piyasalara yine damgasını vurdu. Dövizde yükselme başladı. Hükümet, AB ile ilgili sorunların çözümlenmesi için erken seçim kararı almalı.'

Altunbaş: "Eğer ortada bir hükümet boşluğu varsa, bunun kamuoyu tarafından bilinmesi gerek. Bunu yapacak olan da muhalefettir. Toplantı, liderler zirvesi olsa bile muhalefet partilerinin de bir şekilde kendini ispatlaması lazım. Türkiye gibi genç ve dinamik bir ülkenin başına hasta bir adamın getirilmesi yanlış. Kral çıplak diye birilerinin ortaya çıkması gerek.'

Saadet Partisi İl Başkanı İrfan Çelikaslan, liderler zirvesi istenilen şekilde sonuçlanmadığını, Başbakanın böylesine önemli ’ bir toplantıya katılmamasının zirveye gölge düşürdüğünü ifade ederken, "SP olarak bu toplantıya Cumhurbaşkanı’nın davetine nezaketsizlik olmasın diye katıldık. Fakat DYP lideri Çiller’in katılmaması kendisini bağlar" dedi.

İktidar partilerinin AB ile ilgili uyum yasalarının çıkarılması için çalıştığını söyleyen Çelikaslan, "AB’nin önünde engel olarak görülen idam cezasıyla ilgili net bir sonuca ulaşılmadı. Burada olması gereken iktidarın büyük ortağı DSP’nin, Başbakan düzeyinde temsil edilmesiydi. Başbakan zirveye katılmayarak piyasalara yine damgasını vurdu. Dövizde yükselme başladı. Aslında hükümet ev ödevi konumunda olan AB ile ilgili sorunların çözümlenmesi için, erken seçim kararı almalı. Türkiye önünü göremiyor, bu da Başbakandan kaynaklanıyor. Görevi bırakmalı ve en kısa zamanda yapılacak bir erken seçimle bu belirsizliğe son verilmeli" diye konuştu.

HADEP İl Başkanı Abdullah İnce, ana muhalefet lideri Tansu Çiller’in liderler zirvesine katılmamasının doğru olmadığını vurgulayarak, "Aslında böyle bir parti liderinin toplantıya katılıp, ne istiyorsa veya neye karşıysa orada dile getirmesi gerekti. Tepkisini açıkça ortaya koymalıydı. Oyunbozanlık yaparak başbakan katılmıyor, ben de katılmıyorum diye toplantıyı sabote etmek doğru değil. Aslında Çiller toplantıda bazı konularda görüş belirtmek zorunda kalacaktı. Fakat, kamuoyunun tepkisini bilemediği için toplantıya katılıp böyle bir tavır belirme çabasında olmadı" şeklinde konuştu.

DYP Eski İl Başkanı Cemal Altunbaş, Çiller’in liderler zirvesine katılmamasını doğru bulduğunu ifade ederek, "Eğer ortada bir hükümet boşluğu varsa, bunun kamuoyu tarafından bilinmesi gerek. Bunu yapacak olan da muhalefettir. Yapılan toplantı, liderler zirvesi olsa bile, muhalefet partilerinin de bir şekilde kendini ispatlaması lazım. Türkiye gibi genç ve dinamik bir ülkenin başına hasta bir adamın getirilmesi yanlış. Kral çıplak diye binlerinin ortaya çıkmasını ülkenin geleceği açısından yararlı görüyorum. Toplantıya diğer liderler katılmış olabilir ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Muhalefet olarak kendimizi bu şekilde dile getiriyoruz. Şu bir gerçek, iktidar ne diyorsa tersini söylemek ülkenin yararına olacak" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *