ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Cihazlar alınırsa hastaların İstanbul’a ve Ankara’ya gitmesine gerek kalmayacak

Cihazlar alınırsa hastaların İstanbul’a ve Ankara’ya gitmesine gerek kalmayacak
YAYINLAMA: 25 Ocak 2022 / 13.41
GÜNCELLEME: 25 Ocak 2022 / 13.41
Devlet Hastanesine modern cihaz almak için açılan kampanyaya ilk bağışı 250.000 lirayla Mehmet Batallı yaptı

Cihazlardan biri kalp krizi geçiren hastanın genel durumu hakkında devamlı bilgi verecek. Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Bilgin Hürcan’ın girişimiyle hastaneye alınması istenen modern yeni tıbbi cihazlar hakkında bilgi verildi.

Verilen bilgilere göre kompüterli ultrason adlı cihaz, hastaya herhangi bir sıkıntı ve zarar vermeden vücuttaki tüm organları tek tek tarayıp inceleyebiliyor. Çeşitli laboratuvar tahlilleri, film çekmeleri ve çeşitli testler, bu cihazla ortadan kalkmış oluyor. Cihazın bugünkü fiyatı 8.500.000 TL.

Gastroscopi adlı cihaz ise mide, yemek borusu, 12 parmak bağırsağı içindeki ülser, kanser ve öteki hastalıkların gözle görülmesini sağlayacak. Gerektiğinde cihaz buralardan parçalar alabilecek. Bu cihazın fiyatı da 3.500.000 TL. Kolonoskopi adlı cihaz da özellikle kalın bağırsakları aynı şekilde ve ayrı bir sistemle inceleyerek parça da alabilecek. Bu cihazda 3 milyon TL.

Kalp krizi geçirerek yoğun bakım altında bulunan hastanın genel durumunu eksiksiz, aksaksız ve saniyesi saniyesine bildiren dört adet monitör cihaz 5 milyon TL’ye alınabilecek. Bunlar da dört hasta aynı anda kontrol altında tutulabilecek.

Damara girmeden, hastadan kan almadan kandaki oksijen ve karbondioksitin seviyesini bildiren alarm sistemleri cihazı ile muhtelif elektrolitleri bildiren elektronik cihazlar 6 milyon TL ile sağlanabilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *