ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çiftçiyi tarlasından çıkma durumuna getirdiler

Çiftçiyi tarlasından çıkma durumuna getirdiler
YAYINLAMA: 12 Temmuz 2020 / 17.19
GÜNCELLEME: 12 Temmuz 2020 / 17.19

Yıllardan beri sürdürülen yanlış tarım politikalarının, Cumhuriyetin 50 yılda sağladığı, tarım ürünlerinde kendi kendine yeten sayılı ülke konumunu kaybettirdiğini belirten CHP İl Başkanı Metin Çelikel, hayvancılık politikasını da eleştirdi.

Ülkenin neredeyse tüm ürünlerde ithalatçı konumuna getirildiğini dile getiren Çelikel “1997 Temmuz ayından beri 4 yıldır iktidarda olan koalisyon hükümetlerinin IMF'ye verdiği niyet mektupları, çıkarılan yasalar ve öngörülen uygulamalarla tarımın ve hayvancılığın beli iyice bükülmüştür dedi.

Sanayi sektöründe olsun, tarım ve hayvancılık sektöründe olsun üretmeyen bir ülke kalkınamaz ve gelişemez. Hükümetin bu alandaki uygulamaları tarımı tasfiyeye zorlayan, çiftçiyi tarlasından çıkarmaya götüren uygulamalardır" dedi.

Çiftçinin üretiminden uzaklaştırılmasının ve tarladan çıkarılmasının ülkeye pahalıya mal olacağını iddia eden Çelikel sözlerine şöyle devam etti “CHP, Türk tarımını yıkıma sürükleyecek dayatmaları kabul edemez. Çünkü getirilmek istenen yapı, ulusun gıda güvenliğinin yok olması, çiftçinin yoksullaşması ve ülkenin yabancıların pazarı olması sonucunu getirecektir. CHP, yıllardır tarım sektörü geliştirilmeden, Türk ekonomisi dengeli ve istikrarlı bir yapıya kavuşturulamaz, sanayide atılım yapılamaz. Toplumun ucuz, kaliteli ve sürekli beslenme güvenliği sağlanamaz."

CHP’nin, desteklemeyi, ulusal politikalarını yaşama geçirmenin en temel aracı olarak gördüğünü ifade eden Çelikel “Destekleme politikaları ile üretimi, kaliteyi ve verimliliği arttırma, tarıma dayalı sanayii geliştirme, üretici örgütlenmesini güçlendirme öncelikli hedefimiz olacaktır. Destekleme, sosyal amaçlı para dağıtmak değildir. Destekleme bir ülkenin tarım yapısını, üretim desenini, üretim biçimini değiştirmeye, arttırmaya ve yükseltmeye yönelik tedbirlerin uygulanmasına imkan veren politikalar demektir. Türkiye’de milliyetçi olduğunu söyleyen partiler iktidarda ama Türkiye, tarihinin en teslimiyetçi tarım ve iktisat politikasına boyun eğmiştir" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *